Annonce
Guldborgsund

TEATERFORESTILLING MÅ SKIFTE UD I ROLLEBESÆTNING

Her ses skuespillerinde Maria Askehave i midten af Monica Wichfeld-holdet, som var samlet onsdag aften på Saxenhus for at øve i fællesskab for første gang med den nye "spiller" i opstillingen. Privatfoto
Holdet bag den kommende forestilling om Monica Wichfeld og verdenskrigen på Sydhavsøerne har måttet foretage en markant ændring i opstillingen frem mod premieren i starten af september. Samtidig er der blevet udvalgt to særlige steder med glimrende kulisser til at danne ramme om 1944 og en lokal godsejerfamilie.

SAKSKØBING: Det lokale Monica Wichfeld-hold er allerede godt i gang med at øve et par gange om ugen på Saxenhus. Men onsdag i denne uge var der en omrokering af de store på holdet bag teaterforestillingen om Monica Wichfeld og Verdenskrigen på Sydhavsøerne.

For selv om det kun lige er knap en uge siden, at man her i avisen kunne læse om skuespillerinden Andrea Vagn Jensen og resten af teater-holdets første store fælles øvedag, blev det altså i denne uge nødvendigt med førnævnte store rokering.

Kort forløb og intenst øvning

- Vi må bare konstatere, at det er et så intensivt prøveforløb frem mod premieren den 9. september, og i det korte forløb er det svært, hvis der opstår sygdom. Og uden at der på nogen måde er nogen, der er blevet smidt ud eller noget, så har der været sygdom, og derfor er vi nødt til at melde ud hurtigt om, at det har været nødvendigt at finde en anden, som skal spille rollen som Monica Wichfeld, fortæller arrangør og producer af teaterforestillingen Stine Pilt Olsen om baggrunden for, at det ikke længere er Andrea Vagn Jensen, som skal spille Monica Wichfeld.

Onsdag aften på Saxenhus blev det derfor til den første øvedag i den 20 mand/kvinde store teatergruppe sammen med en helt ny skuespillerinde på holdet. Maria Askehave trådte således ind på Saxenhus-scenen som den nye Monica Wichfeld, og det lokale ensemble er nu allerede godt i gang med at finde sammen med forestillingens nye ansigt omkring den forestilling, der foreløbig er programsat med seks forestillinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fuglsang og Reventlow


Vi spiller tre gange i den hvide lade ved Fuglsang, og så spiller vi tre gange i ridehuset i Reventlowparken. Denne gang skal vi afspejle en anden tid - nemlig 1944 og en godsejerfamilie - og på de to steder får vi rigtig meget foræret i forhold til at skabe kulisserne omkring forestillingen.

Stine Pilt Olsen

- Vi spiller tre gange i den hvide lade ved Fuglsang, og så spiller vi tre gange i ridehuset i Reventlowparken. Denne gang skal vi afspejle en anden tid - nemlig 1944 og en godsejerfamilie - og på de to steder får vi rigtig meget foræret i forhold til at skabe kulisserne omkring forestillingen, fortæller Stine Pilt Olsen om de to udvalgte steder.

Der kan i øvrigt stadig nå at komme flere forestillinger til, og man kan følge med i det hele på Facebooksiden for Lykke og Fremgang eller gå ind på www.place2book.com og finde information om billetter.

Monica Wichfeld-forestillingerne

Det er Claus Flygare, der har skrevet stykket. Madeleine Røn Juul er instruktør og Stine Pilt Olsen producerer forestillingen, som opføres i et samspil mellem professionelle skuespillere og et lokalt ensemble.

Monica Emily Wichfeld (1894-1945) var modstandskvinde under anden verdenskrig og var gift med den danske diplomat og godsejer Jørgen Wichfeld.

Hun var født ind i den britiske højadel og var protestant med besiddelser i Nordirland, og hun var en del af det internationale jetset.

Efter Jørgen Wichfelds uheld med sine finanser forsørgede hun ham og børnene med salg af bijouteri i Paris.

Familien kom tilbage til familiegodset Engestofte, og her kom hun i kontakt med de kommunistiske forfattere Halfdan Rasmussen og Hilmar Wulff.

Hun deltog i modstandsbevægelsen og blev dødsdømt af tyskerne for sin indsats. Hun kom i fængsel i Cottbus og døde af sygdom i tysk fangenskab i begyndelsen af 1945.

Fire af skuespillerne i stykket er professionelle. Det er Michael Moritzen, Jesper Kaplan, Claus Flygare og Maria Askehave. Sidstnævnte er kendt fra en lang række danske film og serier samt mange forskellige teaterforestillinger gennem årene. Hun er privat også gift med skuespiller David Owe.

  • Her ses skuespillerinde Maria Askehave i midten af Monica Wichfeld-holdet, som var samlet onsdag aften på Saxenhus for at øve i fællesskab for første gang med den nye "spiller" i opstillingen. Privatfoto
Annonce
112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet