Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Camilla Skovbølle på 35 år havde næsten færdiggjort uddannelsen til pædagog, da hun besluttede sig at sadle om og satse på en fremtid inden for handel. Men det er ikke blevet så nemt, som hun havde håbet. Privatfoto
Unge studerende oplever i øjeblikket en stor mangel på elevpladser inden for handel - særligt hos virksomheder på Lolland og Falster. Camilla Skovbølle har uden held kontaktet 300 virksomheder, og hun frygter nu, at hun må rykke familien væk fra Nykøbing og til Sjælland for at øge chancerne for en elevplads.

NYKØBING: Der skal hentes flere erhvervsuddannelser til Guldborgsund, og der skal skabes flere lokale jobs. Vi hører det igen og igen. Men for studerende på lokale uddannelser kan det være en kamp at få en elevplads tæt på deres hjem, hvis det ikke lige er industri, de beskæftiger sig med.

- Jeg tror, at jeg har kontaktet 300 virksomheder siden september sidste år, forklarer Camilla Skovbølle.

Havde jeg haft den viden, da jeg begyndte sidste år, ville jeg overveje det en ekstra gang.

Camilla Skovbølle, studerende

Da hun begyndte at læse en handelsuddannelse på uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg, var det ganske hurtigt med en ambition om at specialisere sig inden for digital handel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men ingen fortalte mig, at det var svært at få en elevplads. Havde jeg haft den viden, da jeg begyndte sidste år, ville jeg overveje det en ekstra gang. Men jeg vidste ikke, at situationen var så svær. Så når jeg afslutter grundforløbet fredag 17. april, mangler jeg stadig en elevplads, forklarer hun.

Camilla Skovbølle har oplevet flere bekendte, der pendler lange strækninger eller helt er endt med at flytte for at få et job. Selv har hun valgt at forlade pædagogstudiet, da hun var næsten færdig, for i stedet at tage en uddannelse inden for handel.

- Og selvom det betød nogle år på SU, så er jeg gået fuldt ind på at starte forfra. Min hustru og jeg venter en søn til juni. Det er hende, der er gravid, og det betyder rigtig meget for mig at få den her uddannelse i hus. Jeg vil gerne vise min søn, at det er muligt at skifte spor som 35-årig.

Forkert prioritering

På Lolland og Falster er det kun forretningen "Hos Lohse's", som indtil for nylig lå i Nakskov, der er godkendt til at tage handelselever.

Har man fem medarbejdere, så bør man have mindst én alene på webshoppen. Måske også halvanden.

Thomas Rasmussen, Business Lolland Falster

Og det undrer hende, at ikke flere virksomheder er interesserede i at få medarbejdere ind, som kan hjælpe med at give dem en større kundegruppe over internettet.

Den undren deler Thomas Rasmussen fra Business Lolland Falster. For når han spørger virksomhederne, hvor de forventer at vækste i de kommende år, så skal svaret findes på deres hjemmeside eller webshop.

- Men de lægger alligevel ressourcerne i den fysiske forretning. Og det er en opfattelse, der skal ændres. Har man fem medarbejdere, så bør man have mindst én alene på webshoppen. Måske også halvanden. Så det undrer mig, at der ikke er en større efterspørgsel på elever inden for digital handel. Det er jo fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I gang med anden runde

Camilla Skovbølle har overvejet, om hun skal vælge den nemme løsning og tage imod en elevplads inden for almindelig handel. Hun har allerede modtaget et par tilbud om en plads i en fysisk butik.

- Men det er ikke det, jeg vil.

Når hun sender mails og ansøgninger af sted, får hun ofte den forklaring, at virksomhederne ikke har en tilstrækkelig stor digital handel til at have en elev. Andre svarer, at eksterne virksomheder står for deres webshop. Andre igen finder hendes profil interessant men forventer samtidig, at hun kan levere det samme arbejde som en færdiguddannet. Og så er der dem, der mener, at hun bor for langt væk.

- Jeg har faktisk været igennem så mange virksomheder, at jeg er begyndt at henvende mig til de første for anden gang. Bare for at høre, om noget i deres virksomhed har ændret sig siden sidst i efteråret.

  • Camilla Skovbølle på 35 år havde næsten færdiggjort uddannelsen til pædagog, da hun besluttede sig at sadle om og satse på en fremtid inden for handel. Men det er ikke blevet så nemt, som hun havde håbet. Privatfoto
Annonce
Guldborgsund

Der kom 267 motorcykler: Uventet kæmpe-opbakning til konfirmation

Nykøbing

God nyhed til NFH før finalen: Vi er helt oppe at ringe

Annonce
Annonce
Rødby

Troppede op i byen med stor kniv: Nægtede at følge politiet

Nykøbing

God nyhed til NFH før finalen: Vi er helt oppe at ringe

Indland

Efter stort skænderi: Nu vender flere kendte kanaler tilbage til dit tv

Indland

Advokat kræver knap 600.000 i erstatning til bortført pige

Guldborgsund

Stort potentiale: Vil gøre anonym gågade til et sprudlende torv

Indland

Første skridt mod lavere moms? Skatteminister vil kigge på muligheden

112

128 taget i fartkontroller

NFH i DM-finalen

Radiokommentator gik amok over NFH's finaleplads: Hør klippet her

NFH i DM-finalen

Spændt formand inden håndbold-braget: - Det vil være det største

Sport

Lokalt brydehåb er usikker på karrieren efter misset OL

Indland

Regioner: Der er behov for 1,1 milliarder til hospitalsudstyr

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

Sport

Ekspertens hårde dom: Der er nul procents chance

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

nfh i DM-finalen

Guldfest i Guldboxen: Biletterne rives væk

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Der kom 267 motorcykler: Uventet kæmpe-opbakning til konfirmation

112

Kirkerup-sagen: Advokat kræver over en halv million i erstatning

Politik

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

112

Ung kvinde sigtet efter livsfarlig beslutning

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning