Annonce
Guldborgsund

Store planer: Tager første spadestik til aktivitetspark næste år

En såkaldt ocr-bane - kendt fra militæret som en forhindringsbane - bliver en del af projektets første etape. Skitse: Kompan
En familie- og aktivitetspark i Nysted har set dagens lys - i hvert fald på tegnebrættet. En lokal styregruppe har hånd om initiativet, hvor legeredskabsproducenten Kompan foreløbig har været tilknyttet som samarbejdspartner. Projektet er nu så langt fremme, at der er fastsat et første spadestik i 2024.

NYSTED: Et aktivt mødested til Nysteds borgere og turister, som er centralt beliggende med faciliteter, der bidrager til sundhed og trivsel for alle generationer uanset evnet og ambitionsniveau.

Det er opskriften på den aktivitetspark, hvor Rune Sabroe sidder som formand og projektleder.

Han er samtidig også formand i den lokale forening Boldklubben B1990, der er gået ind som en særdeles aktiv spiller sammen med Børneliv i gl. Nysted Kommune og Stranges Skateboardskole i det, der foreløbig er skitsetegninger og et fremtidigt anlægsprojekt, som nu er klar til at melde ud om det første spadestik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Budget på syv millioner

Budgettet for den samlede aktivitetspark kaldet Nysteds Hjerte er på syv millioner kroner. Første etape bliver sat i gang ud fra et budget på 2,5 millioner kroner.

- Til den første etape har vi nu halvdelen af pengene, og derfor kan vi på nuværende tidspunkt sige, at vi formentlig er klar til første spadestik næste forår/sommer. Resten af 2024 skal vi bruge til at finde de resterende cirka 1,2 millioner kroner, og udover dem vi allerede har i kikkerten, så er vi naturligvis også interesseret, hvis nye og andre sponsorer melder sig til at støtte op om projektet. Det er vi selvfølgelig åbne for, fortæller Rune Sabroe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre stationer

- Der kommer til at være tre stationer i den første fase af projektet. Det er henholdsvis to fitnessområder ved klubhuset, og så kommer der en station med ocr-bane, trampoliner og madras til højdespring, forklarer Rune Sabroe.

En ocr-bane kendes eksempelvis også som en militær forhindringsbane. De tre valgte stationer til projektets første etape er i øvrigt valgt ud fra, at det på den måde er nemmest at komme så hurtigt som muligt i gang med første spadestik og i sidste ende at komme i mål med hele det store projekt.

Anden etape bliver med en helt ny legeplads, og så er der budgetteret med en multibane og en topmoderne atletikbane.

Rune Sabroe, formand for styregruppen

- Anden etape bliver med en helt ny legeplads, og så er der budgetteret med en multibane og en topmoderne atletikbane, tilføjer formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faciliteter til træningslejr

I forhold til sidstnævnte åbner Rune Sabroe også for den mulighed, at der på sigt måske kan opstå et samarbejde med atletikklubber, der har brug for topmoderne faciliteter at sende deres atleter hen til på eksempelvis en træningslejr.

- Vi er opmærksomme på de overnatningsmuligheder, der ikke mindst i forhold til det igangværende projekt omkring skabelsen af et konferencecenter på Aalholm opstår flere af i de kommende år. Derfor prøver vi også at tænke et lidt større perspektiv ind i vores planer for at skabe en aktivitetspark. Udover de professionelle installationer omkring parken, er der også i de senere år opstået flere og flere rekreative muligheder i lokalområdet, mener Rune Sabroe og nævner Nysted Sauna & Havbad som et godt eksempel.

Nysteds Hjerte

  • Nysteds Hjerte bliver skabt i etaper som en samlet familie- og aktivitetspark med forskellige delområder.
  • Status for ansøgningerne til at få finansieret aktivitetsparken er, at Liv og Land - Forsøgsprojekter har støttet med 500.000 kroner, Guldborgsund Kommune - Landdistriktspuljen har støttet med 517.283 kroner og så er der en egenfinansiering på plads, der hedder 205.000 kroner. 
  • Samtidig er der planlagt at søge LAG Sydhavsøerne, Nykredit Fonden samt A.P. Møller Fonden og så afventes der aktuelt svar på ansøgning til Nordea Fonden.
  • En såkaldt ocr-bane - kendt fra militæret som en forhindringsbane - bliver en del af projektets første etape. Skitse: Kompan
Annonce
Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Falster

Lokal restauratør bestormet med henvendelser efter prisregn

Annonce
Annonce
Falster

Lokal restauratør bestormet med henvendelser efter prisregn

Lolland

Statsministeren fremhæver Lolland: - Det er helt og aldeles uretfærdigt

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Lolland

Ex-formand om svindel-anklager: Taget ud af kontekst

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Lolland

Trængsel før åbning: Kilometerlang parkeringskø

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Guldborgsund

Simon står helt alene: Går imod alle andre borgmestre

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Annonce
Annonce
Lolland

Efter svindel-anklager: Nu reagerer TSØ's nye formand

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby