Annonce
Kultur

Tag med i fru Andersens køkken

Alle opskrifterne i "Badehotellets kogebog" er ført up to date, så de er nemme at tilberede. Foto: TV2

BOGANMELDELSE: TV 2 har udgivet "Badehotellets kogebog", som indeholder 55 opskrifter, der alle har været brugt i foregående sæsoner af "Badehotellet".

Grosserer Madsen, kontorchef Aurland, Skuespiller Weyse og resten af vores mandagsvenner har atter tjekket ind på TV 2s "Badehotellet". Det samme har pigerne ude i fru Andersens køkken, hvor de er klar til at forkæle gæsterne med alskens kulinariske lækkerier fra mellemkrigstiden.

Det er en tid og en gastronomisk periode, som mange af de flere end en million faste seere til "Badehotellet" nikker genkendende til. Ja - faktisk er maden en af de faktorer ved den populære tv-serie, der fascinerer og holder os bundet til skærmen mandag efter mandag.

Og nu kan vi så komme med ud i fru Andersens køkken ud over på de faste mandagsaftener. TV 2 har nemlig udgivet "Badehotellets kogebog", som indeholder 55 opskrifter, der alle har været brugt i foregående sæsoner af "Badehotellet".

Her er opskrifter på hverdagsmad som Ruskomsnusk, Bollemælk og Høns i asparges.

Men der er også festmåltider som Kalvesteg vin blanc med pomsaute og fyldte tomater, Dyresteg med kartoffelroser, vildtsauce og peberrodsalat og Diplomatbudding.

Dansk madkultur

Det er folkene bag tv-serien, som i samarbejde med madhistoriker og museumsinspektør på Det Grønne Museum, Bettina Buhl, der har kreeret "Badehotellets kogebog".

Bogen giver et indblik i mellemkrigstidens danske madkultur, som den er præsenteret i de gamle kogebøger fra 1928-33. Og læseren får mulighed for at finde inspiration til nye retter i datidens mangfoldige madkultur. Alle opskrifterne er ført up to date, så de er nemme at tilberede.

Udover de 55 opskrifter indeholder bogen masser af fortællinger fra tredivernes køkken, billeder fra serien, og den tager samtidig læseren med bag om kameraet. Blandt andet er der samtaler med Bodil Jørgensen og de andre skuespillere i køkkenet om, hvordan det har været at skulle lave mad for seerne hjemme i stuerne.

Bettina Buhl ser i øvrigt talrige eksempler på, at det klassiske danske køkken er ved at blive moderne igen. I forbindelse med udgivelsen af kogebogen, siger hun:

- Vi har netop gennemlevet en epoke på 50 år, hvor vi med begejstring har nydt, at vi kan få ingredienser til fødevarer fra hele kloden. Nu er tiden moden til at relancere det klassiske danske køkken, ranke ryggen og være stolte af vores kulinariske rødder.

- Gennem opskrifterne bliver læseren sendt på en rejse tilbage til en tid, hvor man brugte andre tilberedningsformer og andre typer af ingredienser, end tilfældet er i dag.

- Bogen indeholder foruden kulturhistoriske fortællinger også en række "Vink til husmoderen" - pragtfulde, sjove og tankevækkende formaninger fra tidens kogebøger. De vidner om en tid, hvor ansvaret for husholdningen var afgørende for familiens eksistens. Samtidig er de en liste af "tips og tricks", som kan sætte kulør på enhver køkkentjans, siger altså Bettina Buhl.

Et tip fra undertegnede kunne være, at man samles med andre fans af "Badehotellet" forud for et nyt afsnit og laver et godt måltid fra "Badehotellets kogebog". Der er masser af spændende retter at vælge imellem.

"Badehotellets kogebog."
Forfatter: Bettina Buhl.
Redaktør: Hanna Lundblad.
Badehotellets Forlag.
Pris: 299,95 kroner.

  • Alle opskrifterne i "Badehotellets kogebog" er ført up to date, så de er nemme at tilberede. Foto: TV2
Annonce
Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Annonce
Annonce
Lolland

Klar med gigantisk findeløn: - Una er som et familiemedlem

112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

112

Vold i Nakskov: Blev slået flere gange i ansigtet

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Nykøbing

Nedslående besked fra legendarisk værtshus

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Annonce
Annonce
Lolland

Fejrede årsdagen: Men en ville ikke ned at kigge

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland