Annonce
Samfund

Efter trist rekordår: - Der er et enormt behov

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer, mener, at der er et enormt behov for, at danskerne står sammen og donerer, så børnefamilier kan få julehjælp. Arkivfoto: Maria Glasius Lange
I år er der rekordmange, som har søgt søgt om Julehjælp, og Dansk Folkehjælps generalsekretær har derfor en opfordring til danskerne.

Dansk Folkehjælp sætter igen i år en trist rekord. Aldrig før har så mange søgt om julehjælp.

Sidste år var antallet af borgere, som havde bedt organisationen om hjælp til gaver og julemad, oppe på 18.700, men det tal er væsentlig højere i år.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer, oplyser til Folketidende, at 21.543 har bedt hjælpen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor har genereldirektøren en opfordring.

- Der er et enormt behov for, at vi står sammen og får samlet ind til de mennesker, så de kan give deres børn en jul, som tilnærmelsesvis minder om den, som deres kammerater får, siger Mirka Mozer.

I Lolland Kommune er tallet oppe på 308, mens det i Guldborgsund er 381 borgere, som ikke har råd til julegaver eller julemad til deres familie.

Dansk Folkehjælps Julehjælp

  • For at komme i betragtning til at modtage julehjælp skal man være enlig forsørger, være på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år.
  • I 2022 blev der uddelt Julehjælp til 12.829 enlige forsørgere, og det betød, at 25.000 børn fik julemad og gaver under juletræet.
  • I 2023 har 21543 ansøgt om Julehjælp. 
  • Hjælpen består af 800 kr. til mad pr. familie plus 500 kroner til julegaver pr. barn. En familie kan maks. få 2.800 kroner i alt til julehjælp.
  • Man kan støtte Julehjælpen via MobilePay på nummeret 13221 og ved at trykke på 'giv-et-bidrag' eller lave en bankoverførsel til konto nr. 0000 333 666 (reg.nr. 5301) og mærke overførslen JUL.
  • Donationer på op til 17.700 kr. er fradragsberettigede.
folkehjaelp.dk

Fattige danske børn

Julehjælpen handler om at støtte og samle penge ind til børnefamilier, der lever på overførselsindkomst. Og at så mange familier har brug for en økonomisk håndsrækning, mener generalsekretæren er for dårligt.

- Der lever fattige mennesker i Danmark, og det skal vi have gjort noget ved, fordi det handler ikke kun om nu og her. Og det handler ikke kun om jul. Det handler om, at vi i Danmark har et strukturelt problem, som vi bliver nødt til at løse. Det er også derfor, at vi i samarbejde med de andre store organisationer har lavet et opråb til de danske politikere på Christiansborg i forhold til, at der bliver nødt til at komme noget politisk handling, siger Mirka Mozer.

I Danmark lever over 50.000 børn i fattigdom, og det mener generelsekretæren ikke, at et vi "som så rigt et samfund kan stå indenfor."

- Det kan vi simpelthen ikke tillade, fordi det har enorme konsekvenser både for det enkelte barn, men også for vores samfund generelt. Så det skal vi selvfølgelig gøre noget ved, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dysten mellem øst og vest

Dansk Folkehjælps arbejde med at samle ind, så børn og forældre kan få juleand og pakker under træet, startede allerede før sommerferien.

- Vi søger penge hos fonde og arbejder tæt sammen med erhvervslivet. Vi har heldigvis også rigtig mange private bidragsydere, der støtter op om julehjælpen. Vi går i gang rigtig tidligt, og støtten kommer meget bredt fra hele den danske befolkning og fra det danske erhvervsliv, siger Mirka Mozer.

Og på torsdag har Dansk Folkehjælp et større arrangement rundt om i landet. Her dyster erhvervsfolk fra Øst- og Vestdanmark mod hinanden.

- Vi har to store erhvervspaneler. Et i København og et i Århus. Og så har vi nogle mindre lokale erhvervspaneler, som også er fordelt i øst og vest. Vi har inviteret stærke erhvervsfolk ind i alle de her erhvervspaneler, som samler ind sammen med deres netværk, siger Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer.

  • Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer, mener, at der er et enormt behov for, at danskerne står sammen og donerer, så børnefamilier kan få julehjælp. Arkivfoto: Maria Glasius Lange
Annonce
nfh i DM-finalen

Guldfest i Guldboxen: Biletterne rives væk

112

Ung kvinde sigtet efter livsfarlig beslutning

Annonce
Annonce
112

Ung kvinde sigtet efter livsfarlig beslutning

112

Dramatik ved højlys dag: Fægtede med knive og hoppede ud ad vindue

nfh i DM-finalen

Guldfest i Guldboxen: Biletterne rives væk

112

Korsør-sagen fortsætter i retten: Følg livebloggen her

Sport

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar

NFH i DM-finalen

Spændt formand inden håndbold-braget: - Det vil være det største

Lolland

Strømafbrydelse var en fejl på kort

Indland

Efter stort skænderi: Nu vender flere kendte kanaler tilbage til dit tv

Indland

Første skridt mod lavere moms? Skatteminister vil kigge på muligheden

Sport

Lokalt brydehåb er usikker på karrieren efter misset OL

Indland

Regioner: Der er behov for 1,1 milliarder til hospitalsudstyr

Politik

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik

Sport

Penge på vej: Gode nyheder til Rene Holten efter OL-billet

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

Guldborgsund

Peder stopper efter 33 år

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet