Annonce
Samfund

Efter trist rekordår: - Der er et enormt behov

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer, mener, at der er et enormt behov for, at danskerne står sammen og donerer, så børnefamilier kan få julehjælp. Arkivfoto: Maria Glasius Lange
I år er der rekordmange, som har søgt søgt om Julehjælp, og Dansk Folkehjælps generalsekretær har derfor en opfordring til danskerne.

Dansk Folkehjælp sætter igen i år en trist rekord. Aldrig før har så mange søgt om julehjælp.

Sidste år var antallet af borgere, som havde bedt organisationen om hjælp til gaver og julemad, oppe på 18.700, men det tal er væsentlig højere i år.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer, oplyser til Folketidende, at 21.543 har bedt hjælpen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor har genereldirektøren en opfordring.

- Der er et enormt behov for, at vi står sammen og får samlet ind til de mennesker, så de kan give deres børn en jul, som tilnærmelsesvis minder om den, som deres kammerater får, siger Mirka Mozer.

I Lolland Kommune er tallet oppe på 308, mens det i Guldborgsund er 381 borgere, som ikke har råd til julegaver eller julemad til deres familie.

Dansk Folkehjælps Julehjælp

  • For at komme i betragtning til at modtage julehjælp skal man være enlig forsørger, være på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år.
  • I 2022 blev der uddelt Julehjælp til 12.829 enlige forsørgere, og det betød, at 25.000 børn fik julemad og gaver under juletræet.
  • I 2023 har 21543 ansøgt om Julehjælp. 
  • Hjælpen består af 800 kr. til mad pr. familie plus 500 kroner til julegaver pr. barn. En familie kan maks. få 2.800 kroner i alt til julehjælp.
  • Man kan støtte Julehjælpen via MobilePay på nummeret 13221 og ved at trykke på 'giv-et-bidrag' eller lave en bankoverførsel til konto nr. 0000 333 666 (reg.nr. 5301) og mærke overførslen JUL.
  • Donationer på op til 17.700 kr. er fradragsberettigede.
folkehjaelp.dk

Fattige danske børn

Julehjælpen handler om at støtte og samle penge ind til børnefamilier, der lever på overførselsindkomst. Og at så mange familier har brug for en økonomisk håndsrækning, mener generalsekretæren er for dårligt.

- Der lever fattige mennesker i Danmark, og det skal vi have gjort noget ved, fordi det handler ikke kun om nu og her. Og det handler ikke kun om jul. Det handler om, at vi i Danmark har et strukturelt problem, som vi bliver nødt til at løse. Det er også derfor, at vi i samarbejde med de andre store organisationer har lavet et opråb til de danske politikere på Christiansborg i forhold til, at der bliver nødt til at komme noget politisk handling, siger Mirka Mozer.

I Danmark lever over 50.000 børn i fattigdom, og det mener generelsekretæren ikke, at et vi "som så rigt et samfund kan stå indenfor."

- Det kan vi simpelthen ikke tillade, fordi det har enorme konsekvenser både for det enkelte barn, men også for vores samfund generelt. Så det skal vi selvfølgelig gøre noget ved, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dysten mellem øst og vest

Dansk Folkehjælps arbejde med at samle ind, så børn og forældre kan få juleand og pakker under træet, startede allerede før sommerferien.

- Vi søger penge hos fonde og arbejder tæt sammen med erhvervslivet. Vi har heldigvis også rigtig mange private bidragsydere, der støtter op om julehjælpen. Vi går i gang rigtig tidligt, og støtten kommer meget bredt fra hele den danske befolkning og fra det danske erhvervsliv, siger Mirka Mozer.

Og på torsdag har Dansk Folkehjælp et større arrangement rundt om i landet. Her dyster erhvervsfolk fra Øst- og Vestdanmark mod hinanden.

- Vi har to store erhvervspaneler. Et i København og et i Århus. Og så har vi nogle mindre lokale erhvervspaneler, som også er fordelt i øst og vest. Vi har inviteret stærke erhvervsfolk ind i alle de her erhvervspaneler, som samler ind sammen med deres netværk, siger Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer.

  • Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Mirka Mozer, mener, at der er et enormt behov for, at danskerne står sammen og donerer, så børnefamilier kan få julehjælp. Arkivfoto: Maria Glasius Lange
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

112

271 taget i fartkontroller

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

112

271 taget i fartkontroller

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Guldborgsund

Nu er det afgjort: De skal bygge sygehusets nye sengebygning

Indland

Første gang i over et årti faldt salget

Lokal nyt

Andre golfklubber drukner - men her holder de åbent

Ugeavisen Lolland

Besøg ”byens mest børnevenlige museum”

Ugeavisen Guldborgsund

Gode råd til at købe en sund hvalp

Annonce
Annonce
112

Sigtet for voldtægtsforsøg og vold: Nu er 40-årig bag tremmer

Sport

Ærlig Cecilie Greve: - Det resultat kan vi godt leve med

Sport

NFC henter tårnhøj spiller i Hillerød

Femern

Nu har Femern-projektet nået lærlinge-milepæl

Lolland

Syrebombe smidt på Bjarnes museum

Sport

Skadesramte NFH pressede formstærke Ikast

Lokal nyt

Pengeregn over Lolland-Falster: Kvart milliard udbetalt