Annonce
Annoncørbetalt indhold

Velkendt Peugoet-klassiker findes nu i en sporty og sikker e-model

Henrik Stig Jensen viser her den nye Peugoet e-208, der er ved at indtage de danske veje med sit sporty design og sikre ydeevne. Foto Lars Henriksen
Den velkendte og elskede familie- og bybil, Peugeot 208, er nu på markedet i en elektrisk og mere intelligent udgave. Komforten og de sikkerhedsmæssige funktioner har aldrig været bedre end i den smarte Peugeot e-208.

Peugeot 208 er en gammel og elsket kending på de danske veje, men med den nye elektriske udgave kommer Peugeot e-208 til at vinde nyt terræn. Designet er blevet optimeret og har fået et sporty islæt, hvor den lave silhuet og de dynamiske linjer giver bilen en mere sportslig karakter end tidligere. Det fremhæves af de sorte sidespejle, skærmforøgerne og rudelisterne skabt i sort højglans.

- Det er en fræk bil med et skarpt udseende, der fuldendes af et stort krom kølegitter og Full LED-forlygter, der har de tre stiliserede løveklør, der er kendemærket for en Peugeot. Hækpartiet sætter prikken over i’et for det sportslige look, forklarer Bruno Larsen, der er indehaver af Peugeot i Sakskøbing.

Udover det kosmetiske har det todelte hækparti desuden den funktion, at det reducerer bilens brændstofforbrug og optimerer bilens køreegenskaber. Det giver en endnu mere energivenlig bil på vejen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sportslooket fuldendes med et panoramaglastag, der giver en intens oplevelse af det landskab, man kører forbi. Glastaget strækker sig gennem hele kabinens længde og giver et imponerende lysindfald i kabinen og et udsyn mod himlen.

Enkel touchskærm

Som en ekstra feature påpeger Bruno Larsen det brugervenlige, digitale 3D-instrumentbræt og touchscreen’en, der gør det enkelt at betjene bilen under kørslen.

- Instrumentbrættet kan indstilles med TomTom-tjenester, der viser trafikforholdene og risikozoner på den rute, man skal køre, og som fører vælger man selv, hvad der skal vises, fortæller Bruno Larsen.

På touchscreen’en kan vises køreindstillinger, indikatoren for bilens energiforbrug, rækkevidden og det aktuelle energiforbrug i realtid. Skærmen kan let betjenes via stemmegenkendelse, ratbetjening eller med en af de syv vippeknapper. Til skærmen kan kobles en række apps fra førerens smartphone, der samtidig kan oplades trådløst i opbevaringsrummet til telefonen. Endelig har bilen fire USB-porte, der kan anvendes til opladning af andre bærbare enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhed i top

Den stabile bybil har de nyeste funktioner inden for intelligent sikkerhed. Peugeot e-208’erens Drive Assist er første skridt på vejen mod en delvist selvkørende bil, hvor der er vejstribealarm ved valg af kørebane, skiltegenkendelse og fartpilot med regulering af sikkerhedsafstanden til den forankørende bil.

Peugoet e-208 har også en Active Safe Brake, som sørger for en automatisk opbremsning, hvis der er risiko for kollision med en forankørende bil eller en fodgænger. Bilen har to manuelle bremseindstillinger. Det moderate bremsesystem giver en køreoplevelse, der svarer til oplevelsen i en bil med en forbrændingsmotor, mens det øgede system giver en kraftigere deceleration, når speederen slippes. Endelig har Peugeot e-208 et smart blindvinkelsystem, der kan advare føreren om køretøjer i blindevinkler med et elegant lys i sidespejlene.

For bybilisten fremhæver Bruno Larsen også den smarte funktion Park Assist.

- Med Park Assist kan Peugeot e-208 automatisk registrere, om en parkeringsplads er egnet. Med et enkelt tryk kan bilen styre perfekt på plads, uden at føreren skal røre ved rattet. Kun speederen, bremse og gearvalg skal betjenes imens, siger Bruno Larsen.

Peugeot e-208 har tre køreindstillinger: ECO 90 HK, der giver en optimeret kørerækkevidde, Normal 110 HK, der giver den bedste køreform til daglig brug, og Sport 136 HK, der giver kraftfulde præstationer og en maksimal ydeevne, hvor bilen kan accelerere fra nul til 100 km/t på blot 8,1 sekunder. Peugeot e-208 har en rækkevidde på op til 362 km afhængig af kørestil, vægten på medbragt bagage og kabinevarmen.

Den koster fra 274.990 kroner og kan prøves i den lokale Peugeot-forhandler i Sakskøbing.

  • Henrik Stig Jensen viser her den nye Peugoet e-208, der er ved at indtage de danske veje med sit sporty design og sikre ydeevne. Foto Lars Henriksen
Annonce
112

Kørte 135 km/t i 80-zone

112

Voldstrio smadrede løs på hinanden: Lidt efter ventede flere tæsk

Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken