Annonce
Lolland

LOKAL CANNABIS-PRODUCENT ER GODT I GANG

Valeos Pharma er i fuld gang med at dyrke cannabis til medicinsk brug. Privatfoto
Valeos Pharma A/S i Holeby er begyndt at producere medicinsk cannabis og har fundet en kunde - nu mangler den sidste tilladelse bare.

HOLEBY: Bag de grå mure i Erhvervspark Lolland gror masser af cannabisplanter. Siden august 2019 har firmaet Valeos Pharma A/S lejet 3500 kvadratmeter i erhvervsparken og været i gang med forberedelserne til at kunne producere tre tons medicinsk cannabis om året.

Foreløbig er er der omkring 10 ansatte, som under ledelse af en master-grower fra Canada har opbygget faciliteterne til at dyrke halvandet tons om året, og Valeos Pharma har også en kunde i Tyskland, som er klar til at købe halvandet tons om året de næste fem år.

Inde i Erhvervspark Lolland er Valeos Pharma godt i gang med at producere medicinsk cannabis. I begyndelsen af næste år forventer virksomheden at kunne begynde salget. Foto: Nils Lund Pedersen

Endnu kan Valeos Pharma dog ikke afsætte produkterne - selskabet mangler nemlig den sidste tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er færdige med at opbygge produktionsapparatet, og vi kører stille og roligt og har afsat vores produktion. Det er vi glade for. Men vi kan ikke levere, før vi har den sidste tilladelse. Så vi har prøve-produkter, men lige nu står vi og smider dem ud, fortæller Michael Andreasen, der har stiftet virksomheden sammen med sin søn, Frederik Andreasen.

Den afgørende GMP-tilladelse - good manufacturing practise eller god fremstillingspraksis - er dog på trapperne, forventer Valeos Pharma, der regner med at kunne indlede eksporten i første kvartal af 2023.

Millionunderskud

Valeos Pharma har for nylig offentliggjort 2021-årsregnskabet, som afspejler, at der har været masser af udgifter og endnu ingen indtægter.

2021 endte således med et underskud før skat på 8,2 millioner kroner og efter skat på 6,4 millioner kroner.

Forventningen er dog, at selskabet kan nå break even i 2024, men indtil da er selskabet afhængige af sine investorer. Regnskabet fortæller, at selskabet ved udgangen af 2021 havde anlægsaktiver for lidt over 40 millioner kroner, og dertil kommer så de løbende udgifter til lønninger.

- Det er store investeringer, og vi gør os umage. Og det er mange penge at have ude, uden at kunne se indkomsten. Så vi er glade for investorerne, og de har fulgt os hele vejen, siger Michael Andreasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere medarbejdere

Som nævnt har selskabet i dag kapacitet til at producere halvandet tons om året, men det er planen at udvide til tre tons om året. Når det sker, bliver der brug for flere medarbejdere.

- Vi kommer op på at have et par og 20 medarbejdere, når vi er i fuld gang. Vi skal jo helst have lidt gang i Lolland. Og vi har et godt samarbejde med Lolland Kommune, der har hjulpet os med at finde søde medarbejdere, som vi er glade for. Men nu kan vi godt mærke, der er konkurrence, og vi har en udfordring med at trække akademiske medarbejdere til Lolland, siger Michael Andreasen og fortæller, at det særligt er farmaceuter eller andre med erfaring fra pharma-branchen, Valeos Pharma gerne vil ansætte.

Selskabet har også haft udfordringer med at besætte direktør-posten. Indtil videre har Frederik Andreasen den opgave, men når selskabet går fra at være en start up til at være i daglig drift, skal der findes en ny.

  • Valeos Pharma er i fuld gang med at dyrke cannabis til medicinsk brug. Privatfoto
  • MIDT Valeos Pharma vil producere medicinsk cannabis04
    Inde i Erhvervspark Lolland er Valeos Pharma godt i gang med at producere medicinsk cannabis. I begyndelsen af næste år forventer virksomheden at kunne begynde salget. Foto: Nils Lund Pedersen
Annonce
Lolland

Ungt ukrainsk par splittet i afgørende spørgsmål

Lolland

Giraf født på Lolland

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Thea, Iben og Mark overværede voldsomt overfald: Løb ud af bus for at redde offer

Lolland

Grusom sag for retten: Mor og stedfar tiltalt for drab på spædbarn

Lolland

Giraf født på Lolland

Indland

34-årig fængsles for hackerangreb mod offentlige myndigheder

112

Afsløret: 'Virkede noget påvirket', da han kom med færgen

Indland

Med lynets hast var pengene væk

Guldborgsund

Forskningsprojekt afdækker: Her er tilflytterne til Guldborgsund Kommune

Lokal nyt

Regional tv-kanal i fyringsrunde

Vejret

Risiko for tåge og glatte veje i morgentrafikken

Indland

Kommuner efterlyser flere praktiserende læger

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

112

Måtte betale 3.000 for sin dumhed

112

211 taget i fartkontroller: En kørte 179 km/t

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ny konstituering behandlet i byrådet: - Jeg anfægter lovligheden af det her

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Lolland

Ungt ukrainsk par splittet i afgørende spørgsmål

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold