cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Casa Masini Merlot 2010

Duften er med det samme sødmefuld af modne røde bær og blomme.
18. juni 2013 kl. 06:15 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Casa Masini Merlot 2010
Italien, Veneto
75 cl, 11,5% vol
Årgang 2010
Forhandles hos www.facebook.com/SydhavsDruen

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
2 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
2 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

”Man skal aldrig stole på en mand under 100 kg.” Det er vi vist flere der i spøg har sagt når nålen har sneget sig op på de tre cifre, og dette faktum har skullet retfærdiggøres.
Ligeledes har flere (mere eller mindre seriøst) sagt det samme om rødvin under 12 % alkohol.

Med Casa Masini, Merlot 2010, er der med vinens 11,5 % alkohol åbnet op for at få syn (og smag) for sagen.

Som med mænd kan man måske ikke forvente en voldsom kraftig én af slagsen når det handler om vin under den ”magiske grænse”, men dermed ikke sagt at alt håb om en hæderlig vin (eller mand) er ude.

Vinen er lys rubinrød med en lidt neutral kant.
Duften er med det samme sødmefuld af modne røde bær og blomme.

Alkoholprocenten har allerede antydet, at det ikke er en kraftig vin vi har med at gøre, men efter lidt tid i glasset bliver ikke mindst duften helt slikagtig, og smagsmæssigt giver den ret store tilstedeværelse af frugtsødme, mere fylde til vinen end forventet, og gør den behagelig og imødekommende.  

Sødmen i vinen er på én gang vinens styrke, men også dens svaghed.

Sødmen er ret dominerende og vil måske kunne afskrække det lidt mere krævende publikum, der vil efterlyse noget mere syre og tannin. Derimod vil den sikkert vil appellere til folk der normalt holder igen med rødvin, netop grundet tilstedeværelsen af selv samme syre og tannin.       

Lidt koldere end de på flasken anbefalede 16-18 grader, er Casa Masini, Merlot 2010, en udmærket terrasse vin, der bestemt ikke behøver ledsagelse af mad.
Har den alligevel fundet vej til mad bordet, vil den kunne bruges som alternativ til en fyldig hvidvin til fisk, eller til lyst kød og fjerkræ.

Forventer man en kraftig og kompleks vin bliver man ubetinget skuffet over bekendtskabet med Casa Masini. Beholder man  derimod benene på jorden i forhold til sine forventninger og lader man vinen komme til sin ret, får man faktisk det man kan håbe på, en hæderlig vin.

Vinen tildeles 2 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Sydhavs Druen og kan her købes for 49, kr. for en flaske.
www.facebook.com/SydhavsDruen

 

 
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.