cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Flor del Montgó Garnacha

Garnacha er kendt for, når den er bedst, at tilføre en masse alkohol og en fløjlsblød fylde til vinen, sammen med en duft og smag af solbær, grønne krydderier og peber.
10. oktober 2013 kl. 21:43 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Flor del Montgó Garnacha
Land: Spanien
Drue: 100% Garnache
75 cl, 14% vol
Årgang: 2008, på flaske marts 2009
Forhandles hos http://www.vinobenzon.dk/?q=node/11

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
3 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
4 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

Klimaet i Danmark mangler endnu mange tusinde års drivhuseffekt før vi er på niveau med det sydlige europa og kan producere vin der kvalitetsmæssigt matcher deres.
Med den lange ventetid i tankerne, er det nærliggende, at danske vinmagere søger varmere himmelstrøg, hvor de kan få lov at udfolde deres talenter.

En flaske vin bliver altid lidt mere interessant når der på bagsiden dukker et dansk-klingende navn som David Tofterup op.

David er netop en af disse vinmagere som med stor succes har søgt ud, og da Danmark er et ret lille land og antallet af vinmagere med dansk pas er forsvindende lille, slår den vininteresseredes hjerte lige et ekstra lille nationalistisk slag når der kommer sådan en flaske mellem hænderne.

Nu skal national-sentimentale tårer ikke have lov at forplumre et objektivt billede, så lad os kigge nærmere på selve vinen.

Flor del Montgó er en serie vine produceret på hver sin nationale spanske drue.
Denne udgave er produceret på 100% Garnacha, druen som i Frankrig er kendt som Grenache, og som især huserer i Rhone-dalen.

Garnacha er kendt for, når den er bedst, at tilføre en masse alkohol og en fløjlsblød fylde til vinen, sammen med en duft og smag af solbær, grønne krydderier og peber.

Der er et ”check” til alle ovenstående elementer i denne vin, som i udseendet fremstår dybt rubinrød med violette toner.

Duften er fyldt med koncentreret moden frugt, især solbær, mørke kirsebær og den karakteristiske duft af marmelade med boysenbær er tydelige i vinen.

Det er en ret sødmefuld vin, der fremstår meget imødekommende, med en rund og mild cremet fedme, men som heldigvis har en let udtørrende syre og diskret eg der giver lidt modspil til sødmen, som dog alligevel i nogen grad dominerer.

Den let udtørrende syre kommer til udtryk i den vedholdende eftersmag, som har en flot længde set i forhold til prisniveauet.

Det er ikke kun vinen der er imødekommende. Prisen er absolut også venlig, og gør Flor del Montgó Garnacha til en vin jeg kun kan anbefale, at stifte bekendtskab med.

De 3 glas jeg giver vinen er bestemt så fyldte, at det er meget tæt på vi må tage det fjerde i brug.

Vinen tildeles 3 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Vino Benzon og kan her købes for 50, kr. for en flaske.
6 flasker for 290,- kr.
www.vinobenzon.dk
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.