cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Røveri i Løve Apoteket i Langgade i Nykøbing 8. marts 2018
Foto: Anders Knudsen

112

Vidne slog røver ned

OPDATERET fredag 09.50: Apoteker roser personale efter væbnet røveri.
09. marts 2018 kl. 09:50 Af Margit Olsen

Annonce

- En ældre herre tog en klods fra en afmærkning og slog ud efter røveren, og så lagde jeg ham ned.

Sådan fortæller en 33-årige Liam Andersson, som torsdag formiddag var vidne til et væbnet røveri på Løve Apoteket i Langgade i Nykøbing og derefter var med til at overmande røveren udenfor apoteket.

Lige efter klokken 10.30 kom røveren ind på apoteket og truede med en pistol, mens han råbte, det var et røveri. Han beordrede kunder og personale til at lægge sig ned på gulvet, mens han sammen med et personale søgte om bag disken og fik udleveret noget medicin. Derefter tog røveren flugten ud af apoteket.

- Min kæreste og jeg var inde på apoteket, da røveren kom ind, men vi skyndte os ud på gaden, hvor vi på lidt afstand holdt øje med døren til forretningen og samtidig advarede andre kunder, som var på vej ind på apoteket, siger Liam Andersson.

- Da røveren kom løbende ud af døren, var der en ældre herre, som tog en klods fra noget vejarbejdemateriel og daskede ud efter røveren. Derefter sprang jeg på røveren og fik ham smidt ned på fortovet. I faldet tabte han pistolen, og da han prøvede at række ud efter pistolen igen, sparkede min kæreste pistolen væk og holdt hans hænder nede, mens en tilløbende mand satte sig oven på røveren.

- Mens vi holdt røveren nede på fortovet, blev han ved med at gentage, at det ikke var hans idé, siger vidnet, som efterfølgende har konkluderet, at pistolen ikke var en rigtig pistol, men nok nærmere en splatterpistol, siger Liam Andersson.

Ove Petersen slog røveren ned
Manden, som slog røveren ned, er 65-årige Ove Petersen fra Horbelev. Han var også på apoteket, da røveren kom stormede ind af døren og råbte om at, det var et røveri. Han oplevede røveriet således:

- Da røveren kom ind, havde han en sort klods med, som han smed på gulvet, så døren ud til gaden stod åben. Da han havde fået beordret folk ned til gulvet, og gik om bag disken, smuttede jeg ud på gaden igen og tog klodsen med mig, fortæller Ove Petersen.

- Der stillede jeg mig op ad husmuren med klodsen i hånden og advarede andre mod at gå ind på apoteket. Og da røveren kom ud af butikken slog jeg ham med fuld kraft med klodsen i brystet, så han gik lige i jorden.

- Derefter var vi flere om at holde ham. Han havde pistolen i bukselinningen, og jeg fik listet magasinet ud af pistolen, og først der gik det op for mig, at det ikke var en ægte pistol, men en form for legetøjspistol.

Det kunne ikke bekræftes torsdag eftermiddag hos lokalpolitiet, hvor Bo von Würden dog kune fortælle, at pistolen ikke var ladt.

En politipatrulje var hurtigt fremme og fik anholdt røveren.
- Vi har anholdt en 22-årig mand uden fast bopæl, og som i forvejen er kendt af politiet, siger Bo von Würden, som også kan fortælle, at røveren efter endt afhøring blev kørt til skadestuen for at få behandling for de skader, han pådrog sig i forbindelse med, at vidnerne overmandende ham. Fredag oplyser Bo von Würden, at der kun var tale om knubs.

Personale chokeret
En kvindelig ansat på apoteket fortæller til Folketidende.dk at røveriet var en chokerende oplevelse.
- Det var et stort chok, jeg så ham ikke, men der bliver råbt at vi skal ligge os ned. Derfra får han fat i en anden ansat, som han vil have med sig ud i baglokalet.

- Vi er alle meget rystede, men vi er blevet tilbudt samtale med psykolog. Der er blevet taget godt af os alle, både dem som var på arbejde og dem som havde fri, siger den ansatte til Folketidende.dk.

Derudover udtrykker hun taknemmelighed overfor de kunder, som tog fat og lagde røveren ned. Ligesom at alle kollegerne har været gode til at hjælpe hinanden tilbage til normal tilstand.

Apoteker roser personale
Apoteker Ole Lystrup Iversen har også stor ros til personalet.
- Jeg er meget duperet over mine medarbejdere, som handlede helt professionelt under røveriet. Alle taklede det meget flot og ingen prøvede at spille helte, de håndterede simpelthen hele situationen til UG med kryds og slange.

Ole Lystrup Iversen var opholdt af et møde i et lokale bagerst i forretningen i Langgade, da en medarbejder bankede på døren til mødelokalet, for at fortælle om det igangværende røveri.

- Jeg gik straks ind i apoteket, hvor jeg observerede, hvad der foregik og støttede den medarbejder, som havde alarmcentralen i telefonen.
Efter røveriet tog apotekeren initiativ til at sætte virksomhedens beredskab i gang, som blandt andet indeholder en psykologisk debriefing på stedet, som blev afhold midt på eftermiddag.

- Jeg har kun ros til overs for mine medarbejder, som resten af dagen var meget omsorgsfulde over for hinanden og alle er efter planen mødt på arbejde fredag.

Den 22-årige røver bliver fredag blive fremstillet i grundlovsforhør.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

Annonce