mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Hvid stork

4

Billeder

Hvid stork
Foto: Asbjørn Jensen

WeekendTid

Fugleliv på Lolland-Falster

Asbjørn Jensen fra Idestrup er fast fuglefotograf i WeekendTid. En gang om måneden viser han et uddrag af sine fuglefotos - taget på Lolland-Falster.
04. september 2018 kl. 22:50 Af Asbjørn Jensen

Annonce

Der er blevet set mange hvide storke i de sidste tre uger især på Syd- og Vestlolland. Det er svensk opdrættede storke, som prøver at trække syd mod Afrika. Jeg så to lige syd for Nykøbing for 14 dage siden, og jeg var heldig at fotografere den ene, som lettede fra en gadelampe.

Den gule vipstjert yngler i hele Danmark dog oftest i Jylland. På Lolland og Falster ser vi ikke mange ynglepar, fordi vi mangler afgræssede fugtige enge. Forår og som nu sensommer ses en del på træk. Jeg var på Gedser Odde for nogle år siden, hvor der var tusindvis på vej sydpå - hele sydspidsen var gul.

Stenpikkeren - her en ungfugl - yngler fåtalligt i vores område, men på Sjælland er der en del. De vil gerne yngle i grusgrave og stendiger/stenbrud. Man ser dem gerne i toppen af en bunke marksten på udkig efter insekter.

Gransangeren yngler overalt i Danmark. Navnet siger gran, men den opholder sig ofte i både løv og blandskov. Den yngler i underskoven i urter op til en halv meter over jorden. De ses på træk fra nu og langt ind i december.
.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN ENEMARK

Børnefamilie valgte… 14. november 2018 kl. 16.03

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

Annonce