cookie-og-privatlivspolitik
Hygge omkring bordene på NFCs anlæg Syd. Børnene spiller bold, og de voksne snakker.

14

Billeder

Hygge omkring bordene på NFCs anlæg Syd. Børnene spiller bold, og de voksne snakker.
Foto: Fl.Keith Karlsen

Guldborgsund

- Vi er de beeeedste, os kan ingen tæææææææske

235 unge fodboldhold fra Lolland-Falster, Sjælland og Jylland dystede i PinseCup på NFCs baner hele pinsen. Ida varmede op med dans, Marcus var sikker på at vinde, og Rasmus tog skraldet.
11. juni 2019 kl. 19:00 Af Birgitte Grønning

Annonce

NYKØBING Når syvsovere i Nykøbing vækkes med kampråbet "Vi er de beeeeeedste, os kan ingen tæææææske" gjaldende gennem gaderne, ved de, at det er pinse.

Og når det er pinse, er der PinseCup på NFCs fodboldbaner i Nykøbing.

Stævnet åbnede for 37. gang lørdag morgen med tale af borgmester John Brædder, og klokken 10 var de første kampe godt i gang.

Cirka 3.000 unge spillere fordelte sig med drengene på NFCs anlæg Syd og pigerne i Nord.

En af dem var 10-årige Ida Henriksen Therkildsen fra Vordingborg, som både havde sine forældre og sit U10-hold fra VIF med til fodboldstævne.

Vordingborg-pigerne varmede op med sang og danserytmer fra en medbragt højtaler, inden de var klar til at teste selvtilliden på banen.

Idas mor, Britt Henriksen Therkildsen, fik tjansen med at holde godt fast i den bardun, der sørgede for, at holdteltet blev stående i blæsten. Hun vedkender sig gerne titlen som soccer mom/fodboldmor.

- Det er tredje år, jeg er med, og det er en fin oplevelse. Godt for fællesskabet og sammenholdet, fortæller Britt Henriksen Therkildsen med et fast tag i bardunen.

Samaritter fra henholdsvis Røde Kors hos drengene og Dansk Folkehjælp hos pigerne sørgede for plastre, isposer og et trøstende ord, når uheldet var ude.

Hos pigerne var det samaritterne Henrik Klitte, René Christensen og Marianne Sørensen fra Dansk Folkehjælp, der tog vagten lørdag - inklusive brandvagten om natten på de skoler, hvor børnene overnattede.

Drengene Marcus Nielsen, Villads Kyed og Jonathan Emil Ravn Jensen spiller for U10-holdet hos AIK 65 i Strøby og var fulde af selvtillid lørdag eftermiddag.

- PinseCup er sjovt - når man vinder. Og det er vi sikre på, at vi gør. Vi har mange A-spillere på holdet, lød analysen fra 10-årige Marcus, som fik nikkende opbakning fra Villads og Jonathan Emil, der mellem to kampe var på vej til boden for at fylde slikdepoterne op.

Ramus Jeppesen på 14 år fik jobbet som runner ved årets cup. Det er en ansvarsfuld og uundværlig indsats med at samle andres skrald op og løbe til stævnekontoret med resultater, efterhånden som kampene afgøres.

- Folk er okay gode til at rydde op efter sig selv, lød det anerkendende fra Rasmus, som da heller ikke havde meget i sin affaldssæk lørdag eftermiddag.

Den sidste bold blev sat i målet mandag eftermiddag, og der var Ida, Marcus, Rasmus og de andre møre efter tre gode bolddage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce