Annonce
Motor

Sådan holder du udgifterne nede

Billedtekst: En af måderne bilejere kan reducere brændstofforbruget og dermed spare penge, er ved at få kontrolleret motorens forbrænding. Er motoren forkert indstillet, kan det medføre, at bilen bruger ekstra benzin eller diesel, forklarer Applus Bilsyn. Foto: Applus

Den russiske invasion af Ukraine medfører stigende oliepriser og dermed voksende benzin- og dieselpriser, forklarer Jyske Bank. Se hvordan du optimerer bilens brændstofforbrug.

LOLLAND-FALSTER Russernes angreb på Ukraine kommer til at kunne aflæses på tankstationernes priser, når bilister skal tanke op i de kommende uger og måneder.

Det forklarer Jyske Banks oliestrateg, Jan Bylov.

- Priserne på benzin og diesel kommer til at sige, fordi en geopolitisk konfrontation i Ukraine får olieprisen til at skyde i vejret. I øjeblikket går den et stykke over 100 dollars per tønde råolie, og det er meget højt, siger Jan Bylov og fortsætter:

- Oliefundamentalerne sandsynliggør en pris på cirka 90 dollars per tønde olie, og mit bud er, at alt over denne pris skyldes de geopolitiske uroligheder i Ukraine. Med en egentlig krig, som vi altså er vidne til nu, kan olieprisen godt komme op på 120 dollars per tønde råolie. Hvor meget brændstofpriserne så lander i er svært at forudsige, men de vil stige markant.

Brug mindre benzinog diesel: Sådan gør du

Med udsigt til stigende brændstofpriser giver det sikkert god mening for mange bilejere at se på, hvordan de kan optimere kørslen og herigennem sænke deres brændstof udgifter.

Det har Applus Bilsyn en række forslag til, og grundlæggende er der flere værktøjer at gribe fat i for bilisterne, påpeger virksomheden.

- De fleste familier skal jo fortsat kunne bruge bilen til og fra arbejde, handle ind, hente og bringe børn og meget andet. Derfor kan det være svært at skrue ned for antallet af kilometer, man kører. Men ikke desto mindre kan man justere på en række mindre ting på bilen og i sin kørsel, som samlet vil betyde, at man skal tanke færre liter.

- Helt lavpraktisk taler vi om at få kontrolleret bilens grundlæggende indstillinger. Det vil sige, om motoren forbrænder optimalt, og dækkene er pumpet, så vejmodstanden er minimal. Et andet forslag er, at man sparer på sædevarmen og varmen i kabinen, da et tændt klimanlæg vil bruge 0,5-1 liter ekstra brændstof pr. 100 km, lyder et par af forslagene fra teknisk konsulent, John Gantzhorn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forslag der reducererbilens brændstofforbrug

Tjek og optimér dæktrykket, så du mindsker vejmodstanden. Fjern tagbøjler og cykelholder, der giver masser af vindmodstand, og fjern eventuel overskudsvægt i kabine og bagagerum. Brug gerne en motorvarmer der forbedrer brændstofforbruget.

Kør i jævn hastighed, gerne vha. fartpiloten, og i højest mulige gear, fordi få motoromdrejninger forbrænder mindre. Kør forudseende, hold bl.a. afstand til forankørende, så du har få opbremsninger. Sluk elruder og sædevarme. Skip de korte ture, da en kold motor forbrænder ringere end en varm.
Kilde: Applus Bilsyn

  • Billedtekst: En af måderne bilejere kan reducere brændstofforbruget og dermed spare penge, er ved at få kontrolleret motorens forbrænding. Er motoren forkert indstillet, kan det medføre, at bilen bruger ekstra benzin eller diesel, forklarer Applus Bilsyn. Foto: Applus
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Sport

De skal sikre Danmark EM-succes

Guldborgsund

Alvorlig ulykke: Person i kritisk tilstand fløjet væk

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Store trafikale udfordringer forude: Varer til november

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser

112

Mand kørt på sygehuset efter kraftig brand

Politik

Trækker sig kort før valg: "Jeg kan ikke mere"

112

Lang formiddag: Tunnellen var spærret

Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

112

Politiet skød efter flugtbilist: Nu er der faldet dom

112

38-årig idømmes forvaring for drabet på Mia Skadhauge Stevn

Politik

Pia Kjærsgaard: Det må ikke ske igen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Nykøbing

Stort talent: Prestigefuld hæder til 18-årige Laurits

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub