AaB fastholder superligakurs efter mislykket Panenka

Rasmus Thelander bragte AaB foran mod Kolding. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AaB vandt med 1-0 på udebane mod Kolding IF i 1. division. Kolding misbrugte straffespark i tillægstiden.

Meget tyder på, at AaB's fravær fra Superligaen begrænser sig til én sæson. Lørdag blev det til den femte sejr i træk, og den nordjyske nedrykker har endnu ikke tabt i 1. division.

Udesejren lørdag blev på 1-0 over Kolding IF.

Det holdt dog meget hårdt, eftersom Kolding i tillægstiden misbrugte et straffespark.

Koldings Christian Kudsk forsøgte sig med en såkaldt "Panenka" midt i målet, men AaB-keeper Josip Posavec havde luret den. Han blev stående og greb forsøget uden problemer.

I stedet blev AaB's forsvarsspiller Rasmus Thelander matchvinder med sit tredje sæsonmål.

Man var ved at indstille sig på, at første halvleg ville ende uden scoringer, men et minut før pausen scorede AaB efter et hjørnespark.

AaB missede i første omgang et forsøg, men da bolden igen blev øst ind i feltet, stod Thelander klar med pandebrasken ved bageste stolpe.

I samme ende havde Kolding bolden i mål efter et hjørnespark kort efter pausen, men en offside kom i vejen for udligningen.

Hjemmeholdet var godt med i kampen og havde sine muligheder. I slutningen af kampen følte Kolding sig også snydt for et straffespark.

Efter 94 minutter havde Christian Kudsk et glimrende skud, men Josip Posavec reddede.

Minuttet senere fik Kudsk så en endnu større chance på straffespark, men da han også misbrugte det, kunne det ikke ende anderledes end med et nederlag til hjemmeholdet.

Med sejren fører AaB den næstbedste række med 36 point for 14 kampe foran Sønderjyske med 33.

De to bedste rykker op, og det ser ud til at blive AaB og Sønderjyske, da der allerede er skabt et stort hul ned til nummer tre, FC Fredericia, der har 25 point for 14 kampe efter en vild kamp mod FC Helsingør lørdag.

I Alvaro Santos' debut som cheftræner kom Helsingør på 3-0 takket være Oliver Drosts hattrick, men det sluttede 3-3 efter tre scoringer af udeholdet i anden halvleg, inklusive Tobias Bachs udligning i overtiden.