Aalborg vinder syvende kamp på isen mod Rungsted

Aalborg Pirates slog Rungsted og skal op mod Herlev Eagles i semifinalerne. (Arkivfoto). Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
De forsvarende ishockeymestre er efter syv kvartfinalekampe mod Rungsted videre til semifinaleduel mod Herlev.

Ishockeyspillerne fra Aalborg Pirates er som det sidste hold klar til semifinalerne i landets bedste række.

På egen is vandt nordjyderne den syvende og sidste kvartfinale-duel mod Rungsted Seier Capital med 5-2.

Efter tre sejre til hver af de to mandskaber i de foregående seks opgør, stod det på forhånd klart, at fredagens armlægning ville blive den afgørende mellem de to mest dominerende hold i dansk ishockey de senere år.

Aalborg og Rungsted har således fordelt de seneste fire mesterskaber ligeligt imellem sig.

De nordjyske værter troede, at de havde scoret i kampens indledning på et slagskud fra distancen, men da pucken ramte dommeren på vejen og ændrede retning, talte det ikke.

Det gjorde det til gengæld henimod slutningen af perioden, hvor amerikanske Trevor Gooch bragte Aalborg i front med 1-0 efter en angrebskombination, der så ud til at være øvet mange gange.

Rungsted slog tilbage godt fire minutter inde i anden periode efter klumpspil foran værternes mål. Pucken endte hos Mattias Persson, der lå på lur og udlignede til 1-1.

Herefter lagde gæsterne et tungt pres på Aalborg, der dog alligevel fik bragt sig foran med 2-1 midtvejs i perioden. Her styrede Kirill Kabanov pucken videre i mål efter en pasning fra Julian Jakobsen.

Godt et minut senere blev det også 3-1 til Aalborg, da Patrick Bjorkstrand skøjtede bagom Rungsted-målet og lagde pucken i nettet.

Gæsterne forsøgte at kæmpe sig tilbage, men det blev blot til yderligere én reducering sat ind af Jacob Gammelgaard ni minutter inde i tredje periode.

Tre minutter før tid kunne Victor Carlsson i stedet slå kontra og gøre det til 4-2 for hjemmeholdet. I det sidste minut blev stemningen løftet yderligere til noget nær ekstase, da Julian Jakobsen scorede til 5-2.

Aalborg møder i semifinalen Herlev Eagles, der slog Odense Bulldogs i kvartfinalen.

I den anden semifinale står Herning Blue Fox over for Esbjerg Energy.

Korsør-sagen fortsætter i retten: Følg livebloggen her

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar