Aarhus United overrasker og slår hjemmefavoritter

Aarhus United fik en fremragende start på slutspillet, da Herning-Ikast i puljekampen blev slået i Aarhus.

Håndboldkvinderne fra Aarhus United havde grund til at juble torsdag aften.

Her sørgede spillerne for en fremragende indledning på slutspillet, da holdet hjemme besejrede Herning-Ikast 23-20 i klubbernes første kamp i puljespillet.

Dermed nåede Aarhus United op på 2 point i puljen ligesom Team Esbjerg, der dog ikke har spillet endnu, men har to point med fra grundspillet.

Herning-Ikast har et enkelt point på den efterfølgende plads, mens Viborg HK ikke har point med over i slutspillet, inden Viborg senere torsdag tager imod Team Esbjerg.

Inden sejren kunne aarhusianerne også glæde sig over at kunne præsentere Bo Rudegaard som assistenttræner i næste sæson, når hans kontrakt udløber i Odense Håndbold.

Det meddelte klubben ifølge TV2 Sport.

Aarhus kom da også godt i gang og bragte sig foran 3-0 i kampens indledning blandt andet efter to mål på straffekast af profilen Celine Lundbye Kristiansen.

Efter otte minutter lykkedes det så Herning-Ikast at komme på måltavlen og reducere til 1-3.

Tre scoringer i træk af gæsterne betød en føring på 4-3 til Herning-Ikast.

Holdene fulgtes ad i halvlegen, og Celine Lundbye Kristiansen bragte aarhusianerne foran 9-8, inden Julie Pontoppidan også scorede for hjemmeholdet.

Aarhus United gik til pause foran 11-9, og dermed var opgøret helt åben til anden halvleg.

Efter en fejl af Herning-Ikast opsnappede Aarhus bolden, og et kontraløb betød, at Charlotte Lund Mikkelsen kunne score og bringe Aarhus foran 16-13.

Aarhus spillede godt i fasen og kom foran 17-13, og med et kvarter igen var hjemmeholdet foran 18-15.

Aarhus virkede mest motiverede på dagen, og med syv minutter igen var føringen på fire mål, og da Charlotte Lund Mikkelsen øgede til 22-18 lignede det en sejr.

Onsdag indledte Odense Håndbold og København Håndbold slutspillet i den anden pulje med sejre over henholdsvis TTH Holstebro og Nykøbing F. Håndboldklub.

Korsør-sagen fortsætter i retten: Følg livebloggen her

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar