Atléticos forsvarsklippe: Vi er inde i en dårlig stime

Tilskuerne buhede, da Atlético Madrid sensationelt satte point til mod Qarabag, og nu er tæt på CL-exit.

Atlético Madrid har i denne sæson svært ved at ramme det imponerende niveau, som holdet har vist de seneste år.

Tirsdagens hjemmekamp i Champions League blev endnu en uforløst affære for det spanske storholds tilhængere, da upåagtede Qarabag fra Aserbajdsjan formåede at hente et point.

1-1 endte opgøret, og Atléticos uruguayanske forsvarsklippe Diego Godin kalder til sammenhold mellem spillere og tilhængere efter skuffelsen.

- Vi er nødt til at stå sammen i tider som disse, og tilhængerne er nødt til at blive ved med at støtte os, siger han.

I en hektisk slutspurt missede Godin og andre Atlético-spillere chancer på stribe, og holdets mulighed for at gå videre fra gruppen er dårlig.

- Vi er inde i en dårlig stime, erkender Godin.

- Vi må alle give den en ekstra skalle.

Utilfredsheden blandt de knap 56.000 tilskuere bredte sig, som kampen skred frem.

- Det er normalt at buhe. Det har eksisteret længere end fodbold, men vi er nødt til at være selvkritiske og ikke vende ryggen til, siger Godin.

Spanieren Michel bragte sensationelt udeholdet foran på et hovedstød, men efter Atléticos udligning på et brag af et langskud i anden halvleg, var der lagt i kakkelovnen til en sejr, troede alle.

Især fordi Qarabag få minutter senere fik udvist Pedro Henrique for at stemple Godin.

Men den gæstende målmand, Ibrahim Sehic, var med flere imponerende redninger med til at sikre sit hold et point.

Atlético sluttede også kampen med ti spillere, efter at Stefan Savic blev udvist i det 88. minut.

Holdet har dermed kun vundet en af de seneste otte kampe på tværs af alle turneringer.

I 2014 og igen i 2016 nåede Atlético frem til finalen i Champions League, og i den forgangne sæson blev det til en semifinaleplads. Alle tre gange løb ærkerivalen Real Madrid med sejren.

Med to gruppekampe tilbage er Atlético Madrid fem point efter Roma og fire efter Chelsea.

Dermed er holdet ikke længere herre over sin egen skæbne. Sandsynligvis skal kampene mod de to tophold vindes, og så skal enten Roma eller Chelsea sætte point til mod Qarabag.

- Vi er meget skuffede, lød det fra Atléticos anfører, Gabi, efter tirsdagens kamp.

- Lige nu er vi på vej ud. Vi har stadig en chance, men den er meget lille.