Bakken Bears revancherer sig med storsejr over tophold

Bakken Bears halede ind på Horsens IC med hjemmesejr over ligatopholdet i sidste interne møde i grundspillet i Basketligaen. (Arkivfoto). Foto: Polfoto/Kenneth Lysbjerg Koustrup

Få dage efter nederlaget hjemme til Horsens IC vandt Bakken Bears samme sted over netop Horsens i ligaen.

Bakken Bears fik sagt tak for sidst, da klubben søndag besejrede ligaens tophold Horsens IC.

Hjemme i Aarhus blev sejren på hele 80-53, og med de to point halede Bakken Bears ind på Horsens i Basketligaen.

Horsens topper med 40 point efter 25 kampe, mens Bakken Bears er lige efter med 38 point.

Aarhusianerne har dog blot spillet 23 af de 28 kampe i grundspillet, hvor de to bedst placerede mandskaber går direkte i semifinalerne i slutspillet.

De to pladser er udelukkende en kamp mellem de to klubber, da Svendborg og Hørsholm følger efter med 26 point hver.

For få dage siden var netop Horsens på besøg hos Bakken Bears, og her sejrede gæsterne i et opgør, hvor hjemmeholdet satte en stor føring over styr.

Sådan gik det ikke i søndagens opgør, efter at Bakken Bears kom effektivt i gang med en 27-14-føring efter første periode.

Pausestillingen lød på føring til hjemmeholdet med 49-33, og Bakken Bears kørte herefter sejren hjem i de to sidste perioder og sikrede sig dermed revanchen.

Bakken Bears har dermed to kampe i baghånden i forsøget på at sikre førstepladsen i grundspillet.

Førstepladsen er interessant, da vinderen her får fordel af hjemmebane i en eventuelt afgørende kamp hele vejen gennem slutspillet.

DeVaughn Akoon-Purcell var atter drivkraften hos Bakken Bears, da amerikaneren blev topscorer med 21 point.

Gabriel Iffe Lundberg blev mest scorende spiller for Horsens med sine 15 point.