Bendtner og Rosenborg slider sig videre i CL-kval

Nicklas Bendtner og Rosenborg sneg sig videre i kvalifikationen til gruppespillet i Champions League med en sejr over irsk hold i forlænget spilletid. Foto: /ritzau/AP/Liam Mcburney/arkiv.

Det norske mesterhold måtte i forlænget spilletid for at sende irske Dundalk ud af CL-kvalifikationen.

Rosenborg holder liv i drømmen om at nå med i gruppespillet i Champions League for første gang i ti år.

Onsdag haltede det dog, da nordmændene hjemme tog imod irske Dundalk.

Det første opgør var endt 1-1, og Rosenborg måtte ud i forlænget spilletid, før 2-1-sejren blev sikret og dermed en samlede sejr på 3-2.

Mike Jensen var med i hele opgøret, mens Nicklas Bendtner lod sig udskifte efter 114 minutter uden at have scoret.

Jacob Rasmussen sad på bænken i hele opgøret, mens danske Niclas Vemmelund spillede hele opgøret for de irske gæster.

Irerne chokstartede efter 12 minutter, da Brain Gartland bragte gæsterne foran 1-0.

Dundalk fik tilkendt et hjørnespark og blandt venner og fjender fik Gartland sendt bolden i mål, da han nåede højst efter hjørnesparket, mens Rosenborgs tilhængere måbende kunne se til.

Få minutter før pausen vippede Nicklas Bendtner flot bolden videre til Mike Jensen, der var i fuldt løb.

Rosenborg-anføreren lagde derefter en fiks aflevering inden om til Yann Erik de Lanlay, som fik passeret den fremstormende Dundalk-keeper Gary Gogers.

Dermed kunne Rosenborg gå til pause med noget mere optimisme i sindet efter 1-1 og samlet 2-2.

Anden halvleg blev en sløv affære i forhold til scoringer for Rosenborg, og Dundalks 24-årige Niclas Vemmelund formåede effektivt at sidde tæt på Nicklas Bendtner.

Niclas Vemmelund skiftede i februar 2014 fra OB til islandske Stjarnan, og han er via flere klubskifter endt i Dundalk.

Det forblev 1-1 og dermed måtte holdene ud i forlænget spilletid.

Her endte et indlæg i første halvleg af den forlængede spilletid lige i hovedet på den indskiftede Rosenborg-spiller Matthias Vilhjamsson.

Efter 98 minutters spil headede han bolden i mål og Rosenborg på vej mod yderligere kvalifikationskampe.

Her venter skotske Celtic, som hjemme besejrede Linfield fra den nordirske liga med 4-0 og samlet går videre med en 6-0-sejr.

Erik Sviatchenko sad på bænken for Celtic i hele opgøret.