Billing scorer og sørger for sejr over Liverpool

Philip Billing (i midten) spillede en god kamp hjemme mod Liverpool og Ibrahima Konate. Danskeren scorede kampens eneste mål. Foto: Steve Bardens/Ritzau Scanpix

Bournemouth og Philip Billing kom en anelse væk fra nedrykningspladserne efter en spinkel sejr over Liverpool.

Philip Billing blev lørdag matchvinder for Bournemouth i en overraskende 1-0-sejr hjemme over Liverpool i Premier League.

Dermed kom Liverpool helt ned på jorden efter storsejren på 7-0 over Manchester United i holdets seneste kamp.

Generelt spillede Billing en god kamp for oprykkerne, som udnyttede den plads, som Liverpool gav væk i flere situationer.

Det gjorde den danske midtbanespiller blandt andet ved sin scoring efter 28 minutter. Billing tog et perfekt løb ind i feltet og sparkede det afgørende mål i nettet.

Der var store huller i Liverpools forsvar i den situation. Det virkede nærmest som en nem sag for Billing at finde pladsen og sparke bolden i kassen.

Liverpool brændte omvendt også sine chancer i løbet af kampen og kunne være kommet foran efter blot fem minutter.

Stopperen Virgil van Dijk var tæt på at heade udeholdet foran, men hovedstødet blev reddet på selve målstregen af en Bournemouth-spiller.

Efter 69 minutter brændte Liverpool-stjernen Mohamed Salah et straffespark, hvor egypteren slet ikke ramte inden for målrammen.

Bournemouth kunne også have scoret flere mål i kampen.

Hjemmeholdets angriber Dango Ouattara fik blandt andet en friløber, hvor han driblede forbi Liverpool-keeper Allison Becker, men endte med at ramme sidenettet fra en spids vinkel.

Med nederlaget kan Liverpool risikere at komme længere væk fra top-4. Lige nu er Liverpool placeret på femtepladsen med 42 point efter 26 kampe.

Tottenham, der lørdag spiller hjemme mod Nottingham Forest, er placeret på fjerdepladsen med 45 point.

Bournemouth har med sejren 24 point efter 26 kampe i bunden af rækken. Lige nu har oprykkerholdet to point ned til holdene under nedrykningsstregen.

• FBL-ENG-PR-BOURNEMOUTH-LIVERPOOL
NFH i DM-finalen

Spændt formand inden håndbold-braget: - Det vil være det største

Er Esbjergs skadede stjerner klar til finalebraget mod NFH? Her er trænerens svar