Canada: Dansk ligalandshold gav os en lærestreg

Det danske ligalandsholds 4-0-sejr over Canada var en vigtig fodboldlektion for de unge og uerfarne canadiere, lyder det nordamerikanernes træner, Colin Miller.

Især canadiernes forsvar havde svært ved at følge med de danske spillere - hvor FC København-angriberen Andreas Cornelius gjorde sig særligt godt bemærket med tre scoringer.

- Vores forsvar var himmelråbende ved alle fire mål, siger Miller ifølge Major Soccer Leagues hjemmeside.

Men canadierne tog lærestregen til sig:

- De fire forsvarsspillere var meget bedre i anden halvleg. De fyre har helt sikkert lært mere i de 90 minutter, end de har i hele deres karriere ved at spille en kamp på det her niveau.

Blandt de canadiske forsvarere var den kun 19-årige Doneil Henry fra Toronto FC, der gang på gang havde besvær med at håndtere de danske superligaspillere. Han lavede flere fejl. Blandt andet missede han markeringer og lavede vilde tacklinger.

- Så du ham give op? Absolut ikke. Så der er noget positivt at tage med fra kampen, mener træneren.

Han mener dog, at holdet skal tage sig sammen, hvis de vil undgå store nederlag i fremtiden:

- Med det her niveau mod et kvalitetshold som Danmark vil vi tabe 4-0 igen.

Allerede efter 10 minutters spil var Danmark foran med to mål, da først Dennis Rommedahl havde lagt op til Cornelius, og Nicolai Jørgensen dernæst havde spillet Kasper Lorentzen fri, så han kunne score til 2-0.

Næste udfordring for ligalandsholdet bliver Mexico. Den kamp spilles natten til torsdag dansk tid.