Chelsea uden Costa rejser sig mod Schmeichel og co.

Fraværet af Diego Costa var det helt store tema, da Chelsea ude besejrede Leicester i Premier League. Foto: AP/Adam Davy

Chelsea kom tilbage på vinderkurs med en udesejr over Leicester, mens fraværet af Diego Costa stjal fokus.

Drømte konkurrenterne i Premier League om en Chelsea-nedtur, så blev de klogere lørdag aften.

Efter nederlag senest til Tottenham i ligaen, tog Chelsea til Leicester og vandt 3-0.

Diego Costa var det store samtaleemne før opgøret, da den spanske angriber var udeladt af truppen. Men Chelsea kunne uden sin topscorer.

Med sejren topper Chelsea ligaen med 52 point og syv point ned til Tottenham på andenpladsen.

Costas fravær blev officielt forklaret af Chelsea med, at angriberen ikke har trænet i nogle dage i ugens løb på grund af rygsmerter.

I store dele af den britiske presse blev der dog både fredag og lørdag spekuleret i, at Costa ikke har trænet, fordi han er raget uklar med både klub, træner og en fysisk træner.

Angiveligt skulle et lukrativt klubskifte til en kanonløn i Kina lokke angriberen.

Leicester var uden Riyad Mahrez, Islam Slimani og Daniel Amartey, der spiller Africa Cup of Nations, og Leicester stillede op med tre mand i forsvaret, som Tottenham havde succes med mod Chelsea for nylig.

Gæsterne skulle dog blot bruge seks minutter til at komme foran 1-0.

En høj bold ind i forsvaret skabte forvirring hos den nye forsvarskonstruktion, og Marcos Alonso bragede bolden i mål uden chance for Kasper Schmeichel.

Første halvleg var ellers lige. Begge hold havde muligheder, og Leicester var fint med, men forskellen var, at Chelsea scorede et mål.

Leicester var ikke ude af opgøret, men syv minutter inde i anden halvleg fik Schmeichel og co. endnu en kold klud i ansigtet.

Efter en Chelsea-dødbold endte bolden hos Alonso, der fyrede af fra kanten af feltet. Bolden blev rettet af i Leicesters forsvar og gik i mål til 2-0, og Schmeichel var igen chanceløs i målet.

Alonso fyrede af fra distancen igen med en helflugter efter lidt over en time og var tæt på et hattrick.

I stedet viste Pedro sublim klasse, da han kort efter snød hele Leicesters forsvar med en fornem, teknisk deltalje. Med siden til spillede Pedro Willian fri med en hælaflevering, der dog næsten blev for spids.

Schmeichel stormede ud af målet i det lille felt og snittede bolden, da Willian i tæt kamp afleverede. Bolden røg i en bue hen til Pedro, som headede den i det tomme mål og bragte gæsterne på 3-0.