Coutinho og Neymar redder Brasilien i overtiden

Neymar og Douglas Costa fejrer sejren, der først blev hentet i overtiden. Foto: Marcos Brindicci/Reuters

Brasilien var snublende tæt på at spille 0-0 mod upåagtede Costa Rica. I overtiden kom de forløsende mål.

Fodboldfansene var begyndt at tude, og sportsredaktørernes penne i det fodboldgale Brasilien dyppet i det mørkeste blæk.

Så kom frelseren Philippe Coutinho stormende ind i feltet og sendte bolden i kassen et minut inde i overtiden mod upåagtede Costa Rica.

Et lettelsens suk på bane, tribuner og uden tvivl overalt i Brasilien.

Og efter syv minutters overtid kom også superstjernen Neymar på tavlen med en scoring til 2-0.

Facit er, at Brasilien vandt. Som ventet. Som krævet.

Men det holdt uhyre hårdt mod lilleputten, der sled uhyre godt for at hente et overraskende point anført af målmand Keylor Navas, der til dagligt passer målet for Real Madrid.

- Ansvaret er enormt, når man spiller for landsholdet, siger målscorer Coutinho ifølge AP efter kampen.

- Du skal være mentalt stærk fra start til slut. Vi kæmpede til det sidste, og det blev vi belønnet for, siger Barcelona-profilen.

Det lignede dog i lang tid endnu en stor skuffelse for en af de helt store VM-favoritter.

Brasilien er af mange forhåndsudråbt som den allerstørste VM-favorit, men efter et uafgjort resultat mod Schweiz og tydelige udfordringer på banen var frustrationerne til at få øje på mod Costa Rica.

Costa Rica kom til den klart største chance i kampens første kvarter, da midtbanespilleren Celso Borges fik bolden serveret i feltet, men sparkede forbi mål.

Efter 26 minutter sendte Brasiliens angriber Gabriel Jesus en fremragende afslutning ind i Costa Ricas mål, men linjedommeren vinkede korrekt for offside.

Brasilien kom tættere og tættere på det første mål med store chancer til Neymar og Coutinho. Efter 71 minutter var Neymar næsten alene med Costa Ricas målmand, men afslutningen gik lige forbi det øverste højre hjørne.

Kort efter var Neymar igen på spil i feltet. Han driblede uden om en forsvarsspiller og faldt efter tilsyneladende at være blevet hevet i trøjen.

I første omgang dømte dommeren straffe til Brasilien, men efter at have set hændelsen igennem på VAR annullerede han straffesparket, hvilket var til stor utilfredshed for Brasilien og ikke mindst Neymar.

Men forløsningen kom, da Gabriel Jesus i 90. minut fik sendt bolden videre til Coutinho, der kom stormende ind i feltet og prikkede bolden forbi Navas i målet.

Og syv minutter senere var der så også personlig forløsning for Neymar, da Douglas Costa lagde bolden til rette for ham foran et tomt mål, og Brasiliens største stjerne uden problemer kunne sende bolden i mål.

Kampen blev fløjtet af, og Neymar faldt på knæ og græd lettet bag sine hænder.

Spillet har haltet for Brasilien, men holdet nærmer sig en plads videre til knockoutfasen ved VM med fire point efter to kampe. Det hele afgøres dog først i sidste spillerunde i gruppespillet, hvor Brasilien møder Serbien.