Danmark er meget tæt på kvartfinale efter kroatisk VM-sejr

Den kroatiske bagspiller Ivan Martinovic - til venstre - gjorde sit for at banke den kroatiske måltotal op ved VM i herrehåndbold i Sverige og Polen mod Bahrain. Martinovic noterede sig for 11 scoringer. Foto: Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix
Danmark kan tabe med 10 mål og stadig komme videre ved VM i herrehåndbold, efter Kroatien vandt med 11 mål.

Danmark kan tabe 10 mål og stadig komme i kvartfinalen ved VM i herrehåndbold i Sverige og Polen. Mandag aften vandt Kroatien nemlig "kun" 43-32 over Bahrain i Malmø Arena.

Hvis Kroatien overhovedet skulle have muligheden for en kvartfinaleplads, skulle kampen mod Bahrain i første omgang vindes og for kroaternes vedkommende gerne så stort som overhovedet muligt.

Danmark var nemlig 22 mål bedre end Kroatien før holdets kamp mod Bahrain, hvis Danmark og Kroatien hold skulle ende á point.

Hvis Kroatien skal gøre Egypten - som allerede er avanceret fra gruppen - selskab i kvartfinalerne, kræver det derfor et dansk nederlag på minimum 11 mål i kampen mod Egypten senere mandag aften.

I første halvleg lignede det ikke, at kroaterne havde måldifferencen i baghovedet i en ganske underholdende omgang håndbold med masser af scoringer.

Begge hold havde nemlig store problemer i defensiven, og til tider dækkede ingen af holdene op. Og et kvarter inde i kampen stod begge hold noteret for ti scoringer.

Kroatien fik slået et hul på to mål mod slutningen af halvlegen, men den europæiske favorit kunne slet ikke slippe fra Bahrain.

Kroatien gik derfor til halvleg med en føring på et enkelt mål 17-16.

Det ville være svært at forestille sig, at en sejr på et enkelt mål skulle være nok til at tage kvartfinalepladsen fra Danmark.

Derfor skulle kroaterne i anden halvleg finde flere mål, hvis holdets kvartfinaleskæbne ikke skulle være afhængig af et voldsomt stort dansk nederlag til Egypten.

Og det startede godt for Kroatien, som et minut inde i anden halvleg slog et hul på tre scoringer. Som halvlegen skred frem trak kroaterne længere og længere fra.

Bahrain kæmpede med at få sendt bolden i det kroatiske mål, og i den anden ende fortsatte kroaterne med at score.

Den kroatiske højreside med fløjspilleren Filip Glavas og backen Ivan Martinovic gjorde deres for at øge afstanden, og noterede sig begge for 11 scoringer.

Og midt i halvlegen var Kroatien pludselig foran med otte efter en periode, hvor Bahrains målvogtere stod noteret for en enkelt redning, og defensiven fremstod som en si.

Til sidst fik Bahrain begrænset nederlaget, men det var slet ikke nok til at bremse en sprudlende kroatisk offensiv.

Sejren blev formentlig for Kroatien ikke stor nok. Resultatet betyder nemlig, at der skal et mindre mirakel til, hvis kroaterne skal være blandt de otte kvartfinalister, efter at Danmark har spillet mod Egypten.