Dansk storsejr over russiske verdensmestre

Danmark spillede sin bedste kampe ved dette EM og vandt med hele 26-20 over Ruslands VM-guldvindere.

Danmarks håndboldkvinder er tilsyneladende ustoppelige på hjemmebane. Holdet hentede sin fjerde sejr på stribe i EM-turneringen, da Ruslands verdensmestre fra i fjor blev ydmyget og slået med hele 26-20.

Og dermed fik de, hvad de kom efter, de cirka 11.500 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning, der gjorde kampen til den med afstand bedst besøgte kvindekamp på dansk grund nogensinde.

Den kæmpemæssige hal var næsten fyldt til sidste plads, og det skortede da heller ikke på opbakning fra sidelinjen til de danske spillere, der spillede deres klart bedste kamp indtil videre ved dette EM.

Endnu engang var det foran eget mål, at kampen blev vundet. Et aggressivt og bevægeligt dansk forsvar fik pakket de russiske skytter helt sammen, så de blev nødt til at skyde fra skæve vinkler eller mens de var ude af balance.

Mette Melgaard skød fra sin position i midterforsvaret gang på gang helt fremme i fjæset på russerne, der samtidig havde voldsomt hyr med at få hul på Karin Mortensen i målet.

Et godt billede på russernes vanskeligheder er Anna Kochetova, der måtte helt hen i det 38. minut, før hun scorede sit første mål.

Det er vel at mærke den samme spiller, der med 17 mål i samme kamp fuldstændigt pillede Viborgs Champions League-mestre fra hinanden tidligere på sæsonen.

Lige så sigende er det, at russerne samlet kun lavede fire mål i kampens første 23 minutter. På det tidspunkt førte Danmark 9-4, men russerne kom flot igen. En sløj dansk afslutning på første halvleg betød, at føringen svandt ind til 11-10 ved pausen.

Danmark kom dog hurtigt tilbage på sporet igen.

Mens Karin Mortensen blev ved med at tage fra i målet, begyndte det danske angrebsspil for første gang i turneringen rigtigt at tage form. Det skyldes blandt andet Susan Thorsgaard, der fik fat i alt, hvad der blev kastet ind til inde på stregen.

Russerne faldt derimod helt fra koncepterne og scorede kun et enkelt mål i et kvarter, hvor Danmark til gengæld lavede ni af slagsen. Dermed var kampen afgjort.

Sejren betyder, at Danmark fortsat ligger alene i spidsen for sin gruppe, nu med seks point for tre kampe. Et fantastisk udgangspunkt for det videre forløb, og meget skal nu gå galt, hvis ikke Danmark på lørdag er med, når der spilles semifinaler i Herning.

Med indbyrdes sejre over både Rumænien og Rusland ligger danskerne lunt i svinget, hvis det skulle komme til pointlighed mellem nogle af disse hold og indbyrdes kampe kan gå hen at blive afgørende./ritzau/