Danske fodboldkvinder er i EM-semifinalen efter drama

Det danske kvindelandshold i fodbold vandt 5-3 over Frankrig efter forlænget spilletid og er videre til semifinalen ved EM i Sverige. I torsdagens semifinale skal Danmark møde Norge.

Den ordinære spilletid endte 1-1, og der blev ikke scoret yderligere i den forlængede spilletid, og så blev kampen afgjort efter en yderst spændende straffesparkskonkurrence.

Frankrig var i det meste af kampen det bedste mandskab, men danskerne skal have ros for at slås hårdt for det i defensiven. Og enkelte gange var Danmark også farlige offensivt.

Som da 30-årige Johanna Rasmussen bragte Danmark foran 1-0 efter knap en halv times spil. Venstrekanten modtog bolden, tog den med i feltet og sendte den smukt ind bag den franske keeper.

Til daglig spiller Johanna Rasmussen i den svenske klub Kristianstads DFF, så kampen i den svenske værtsby Linköping var ikke så fremmed for hende.

Frankrig var ved at udligne blot et minut senere, men den danske målmand Stina Lykke Petersen stod flot i vejen, som hun i øvrigt gjorde i næsten hele kampen.

Frankrig begyndte som lyn og torden i anden halvleg, og det brændte på i det danske forsvar i flere og meget lange perioder.

Danskerne kæmpede heroisk og sparkede ofte bolden væk fra egen zone, og de franske damer pressede blot endnu mere på for at fremtvinge en udligning.

Det lykkedes Frankrig at få tilkæmpet sig et lidt tvivlsomt straffespark, som Louisa Necib udnyttede til at udligne til 1-1 efter 71 minutters spil.

Stina Lykke Petersen, som havde reddet to straffespark tidligere i turneringen, havde fingrene på bolden helt ude ved stolpen, men kunne ikke redde forsøget.

Der blev ikke scoret mere i den ordinære spilletid, og så skulle kampen afgøres i forlænget spilletid.

Her var Frankrig tættest på at afgøre kampen og havde blandt andet et frispark direkte på overliggeren i anden halvleg af den forlængede spilletid. Men der blev ikke scoret i de ekstra 30 minutter.

Frankrig brændte to gange i straffesparkskonkurrencen, mens Danmark kun brændte én gang, og det var nok til at afgøre kampen.

Line Røddik-Hansen, Julie Rydahl Bukh og Nadia Nadim scorede først for Danmark, mens Theresa Nielsen brændte og bragte stor nervøsitet ind på den danske bænk.

Men Frankrig brændte endnu et forsøg, og så kunne Janni Arnth Jensen score på det afgørende femte spark fra pletten.

Danmark var ellers heldige med overhovedet at være nået frem til kvartfinalen, efter at det danske hold kun havde skrabet to point sammen i de første tre kampe i det indledende gruppespil.

Ved hjælp af lodtrækning kom Danmark sent torsdag aften videre som en af de bedste treere fra gruppespillet.

Landstræner Kenneth Heiner Møller rundede i EM-kvartfinalen mod Frankrig sin landskamp nummer 100 i spidsen for det danske kvindelandshold.

I semifinalen skal Danmark møde Norge, som i sin kvartfinale slog Spanien med 3-1.