Danske underdogs taber EM-semifinale efter drama

Semifinalen blev endestationen for Danmarks fodboldkvinder ved EM-slutrunden.

Danmark tabte 5-3 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence efter at have givet de norske favoritter en flot kamp torsdag aften.

Med nederlaget vinder Danmark bronze ved EM uden at have vundet en kamp i ordinær spilletid.

Begge de to tabere fra semifinalerne, Danmark og Sverige, får nemlig bronze uden at spille om tredjepladsen.

Danmark havde sikret sig forlænget spilletid med scoringen til 1-1 af Mariann Gajhede kun tre minutter før tid - 85 minutter efter Norges føringsmål.

Det pres, de danske kvinder havde lagt i størsteparten af anden halvleg, tog de med ind i den forlængede spilletid.

Desværre var det bare, som om kræfterne var ved at slippe op, så danskerne havde svært ved at udnytte, at nordmændene var om muligt endnu mere trætte.

Så store chancer blev det ikke til. Men danskerne havde egentlig fortjent bedre.

I den ordinære kamp kom Norge foran 1-0 efter bare to minutter, hvilket fik humøret til at stige voldsomt hos hovedparten af de knapt 10.000 tilskuere i Norrköping.

Ingvild Stensland, Norges anfører, viste sig gennem hele kampen at være leveringsdygtig i ubehagelige hjørnespark, som voldte danskerne problemer, og allerede det første hjørnespark røg hele vejen gennem flokken.

Bolden ramte Marit Christensen, som vel nærmest scorede med maven.

Derefter blev det svært for danskerne. De norske kvinder spillede defensivt, men efter en lidt rystet indledning overtog Danmark mere og mere.

Norges vidunderbarn Ada Hegerberg på kun 18 år havde godt nok et forsøg på overliggeren efter en halv time.

Og Stina Lykke havde et par gode redninger - en på kontra sidst i anden halvleg, og en i den forlængede spilletid. Men Danmark havde - i grove træk - alt spillet, især i anden halvleg af den ordinære spilletid og resten af kampen.

Det gav chancer. Og tre minutter før tid gav det også gevinst. Mariann Gajhede scorede med hovedet mod et norsk forsvar, som ellers er stærkt i hovedspillet.

I straffesparkskonkurrencen havde den norske målmand Ingrid Hjelmseth dog tilsyneladende færre nerver end danskerne.

Norge møder Tyskland i EM-finalen på søndag.