Puck mod hjelmen sender Frederik Andersen tidligt fra isen

Danske Frederik Andersen måtte forlade isen tidligt i kampen natten til onsdag, da han blev ramt af en puck midt på masken. Foto: Robert Edwards/Ritzau Scanpix
Frederik Andersen blev skiftet ud natten til onsdag for Carolina Hurricanes, da en puck ramte hans hjelm.

Ishockeymålmand Frederik Andersen fik ikke lang tid på isen, da han med sit hold, Carolina Hurricanes, natten til onsdag gæstede San Jose Sharks i den bedste amerikanske ishockeyliga, NHL.

Efter lidt mere end fem minutter af opgøret blev den danske målmand ramt af en puck lidt midt på masken.

Efterfølgende tog hans hold ingen chancer, og danskeren blev derfor taget ud af opgøret.

Der stod 1-1 på tavlen, da Andersen forlod isen, men hans hold dominerede resten af kampen, der blev vundet 6-3.

Carolina Hurricanes har fået en god start på den nye sæson, og holdet topper den østlige konference med seks point efter fire kampe.

Frederik Andersen var ikke den eneste dansker, der var i aktion i den amerikanske ishockeyliga natten til onsdag.

Danske Nikolaj Ehlers og hans hold Winnipeg Jets led et stort nederlag til Los Angeles Kings på 1-5.

Det stod ellers 0-0 efter første periode, og kampen var dermed stadig åben.

Efter 11 minutters spil i anden periode sikrede Pierre-Luc Dubois det californiske hold det første forspring.

Herefter fortsatte hans holdkammerater Arthur Kaliyev og Trevor Moore ellers med at bygge ovenpå. Sidstnævnte scorede to gange og sikrede dermed en føring på 5-0 til Los Angeles Kings.

Med under to minutter igen pyntede Winnipeg Jets dog en smule på resultatet med en scoring fra Mark Scheifele.

Også Oliver Bjorkstrand og hans hold, Seattle Kraken, led et klart nederlag natten til onsdag, da holdet på hjemmebane tabte 1-4 til Colorado Avalanche, der vandt mesterskabet i 2022.

Det var Seattles fjerde nederlag ud af fire kampe indtil videre i sæsonen.

• NHL: Carolina Hurricanes at San Jose Sharks

Efter overraskende sejr: Sådan gik det i Middelfart