FCK hiver Brøndby ned på jorden igen

Brøndby var det mest formstærke hold i foråret, og FC København havde vist svaghedstegn. Men det var ikke til at se, da FCK torsdag vandt 3-1 over ærkerivalerne i Parken.

Sejren betyder, at FCK tager et stort skridt mod det danske mesterskab, efter at de nærmeste rivaler FC Nordsjælland tabte til Sønderjyske tidligere torsdag. FCK fører nu Superligaen med seks point ned til FCN.

FCK-angriberen Dame N'Doye satte den vigtige 2-1-scoring ind fem minutter efter pausen, og det var efter et fornemt oplæg af højrebacken Lars Jacobsen.

N'Doye scorede også til slutresultatet 3-1 i de døende minutter, da Brøndby skulle satse offensivt.

Senegaleseren ser ud til at have fundet målnæsen igen efter et par målløse opgør. I søndags scorede han to mål i 3-1-sejren over Lyngby, og mod Brøndby fulgte han op med to mål mere.

FCK var dominerende i opgøret og tilspillede sig også de fleste chancer. Men Brøndby ydede bedre modstand end i de seneste opgør i Parken.

Pape Pate Diouf bragte FCK foran 1-0 fem minutter før pausen efter nydeligt opspil. Diouf har fået chancen på FCK's venstrekant, fordi Thomas Delaney er skadet for resten af sæsonen.

Diouf giver FCK noget ekstra i det offensive spil, som københavnerne har manglet i foråret.

FCK var dog kun i stand til at holde føringen i et minut. Brøndby udlignede til 1-1 på det efterfølgende angreb ved Simon Makienok Christoffersen.

Den nye Brøndby-bomber, der er kommet til fra HB Køge, udnyttede, at FCK's Ragnar Sigurdsson ikke fik sparket bolden ud af farezonen. I den situation var skadede Kris Stadsgaard savnet i det usikre FCK-forsvar.

Brøndby havde også haft en stor chance for at bringe sig foran tidligere i første halvleg, men Mikkel Thygesen skød lige forbi stolpen.

Brøndby måtte klare sig uden landsholdsspillerne Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli. Rommedahl var syg, og Krohn-Dehli døjede med knæproblemer.

Det betød, at Thygesen og Jens Stryger Larsen tog sig af kanterne, og det var en klar svækkelse hos Brøndby.

Med FCN's nederlag kan FCK igen lune sig i toppen af Superligaen, inden holdet mandag møder AGF på udebane.