FCN nedlagt: Elmander bomber Brøndby til første udesejr

Johan Elmander satte Brøndby i gang med en scoring i søndagens 3-0-sejr ude mod FC Nordsjælland.

Brøndby fik søndag sæsonens første udesejr i Superligaen, da Brøndby slog FC Nordsjælland 3-0 på Farum Park.

Værterne styrede længe slaget, men tre scoringer efter pausen gjorde udslaget for Brøndby.

Tilbagevendte Johan Elmander fik kæmpet sig til den første scoring, mens norske Frederik Semb Berge og Thomas Kahlenberg cementerede sejren med to hovedstødsmål.

Det var et kikset udspark af FCN-keeper David Jensen efter 55 minutter, der satte gæsterne i gang. Brøndby-anfører Thomas Kahlenberg fik blokeret det svage udspark, så bolden rullede hen til Johan Elmander.

Hårdt presset af Pascal Gregor fik den lange svensker kastet sig ned og drejet bolden forbi David Jensen i FCN-målet til 1-0. Jublen brød løs på hele endetribunen, der var klædt i Brøndbys gule og blå farver.

Det var Elmanders første scoring for Brøndby, efter at han er vendt tilbage til klubben denne sommer.

Lidt senere fik den norske midterforsvarer Frederik Semb Berge øget til 2-0, da han nåede højest op til en hjørnesparksbold. Thomas Kahlenberg ville heller ikke stå tilbage, og små 10 minutter før slutfløjt headede han Brøndby på 3-0.

FC Nordsjælland havde ellers været langt det mest toneangivende hold i de første 45 minutter, og hjemmeholdet fik også en stærk start på anden halvleg.

Venstrekanten Joshua John havde tre forsøg på fem minutter umiddelbart efter pausen. Den ene var en fæl afbrænder helt alene med Brøndby-keeper Lukas Hradecky.

FCN-topscorer Uffe Bech fik også raget mange bolde til sig i feltet, men afslutningerne savnede lige den sidste bid af kvalitet.

Heldet manglede også for nordsjællænderne, da Ivan Runje før pausen headede på overliggeren efter et Martin Vingaard-frispark.

Brøndby og FC Nordsjælland indtager en delt andenplads i Superligaen med 10 point hver. Det samme har Randers FC og Hobro.