Fem gyldne minutter sikrer Lyon historisk CL-triumf

Pernille Harders 1-0-scoring i den forlængede spilletid var ikke nok til at sikre Wolfsburg Champions League-trofæet i finalen mod storholdet Lyon. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Pernille Harder bragte Wolfsburg på 1-0, men på fem minutter scorede Lyon tre gange i overtiden og vandt CL.

Pernille Harder lignede en matchvinder, da den danske landsholdsprofil i den forlængede spilletid bragte Wolfsburg foran 1-0 mod Lyon.

Scenen var finalen i Champions League i Kijev, men før den tyske jubel næsten havde lagt sig, var opgøret vendt fuldstændig på hovedet.

Først fik Wolfsburg en spiller udvist, og så scorede storholdet Lyon tre gange på fem minutter i den forlængede spilletid.

Med yderligere en scoring i slutminutterne sikrede Lyon dermed med en 4-1-sejr Champions League-trofæet for tredje sæson i træk og femte gang i alt, hvilket ingen andre hold tidligere har præsteret i det nuværende format.

Med to titler kunne Wolfsburg med en sejr have vundet Champions League for tredje gang.

Lyon dikterede primært spillet i de første 45 minutter, mens 25-årige Pernille Harder var Wolfsburg-spilleren, som skabte noget i første halvleg.

Wolfsburg blev dog ofte tvunget til at hælde lange bolde frem, og 0-0 ved pausen blev der ikke ændret på i anden halvleg.

Her kunne de to hold heller ikke score, og med uafgjort i den ordinære spilletid skulle de trætte spillere derfor ud i en halv times forlænget spilletid.

Her kom der så for alvor gang i sagerne.

Her viste Harder sig imponerende stærk, da hun efter 93 minutter modtog bolden på egen banehalvdel.

Den danske landsholdsprofil kørte hele vejen op mod modstandernes mål, drejede rundt om sig selv og bragede bolden i mål bag Lyon-keeper Sarah Bouhaddi langt ude fra.

1-0-føringen blev dog hurtigt forvandlet til 1-2. Først fik Wolfsburg Alexandra Popp udvist med det andet gule kort, og derfra gik det helt galt.

Efter 98 minutter bragede Amandine Henry Lyon på 1-1, og så kom hollandske Shanice van de Sanden ellers i fokus.

Først overspurtede hun i højre side Wolfsburg-forsvaret og sendte en bold ind i feltet, som Eugenie le Sommer nemt kunne sende i mål til 2-1-føring til Lyon blot et minut efter udligningen.

Fire minutter senere var hollænderen igen kvinden bag en flot assist, da hun fandt Ada Hegerberg, som sendte bolden i mål til 3-1.

Fire minutter før tid var van de Sanden så klar med endnu et oplæg, da Camille Abily med kampens sidste scoring sikrede 4-1-sejren.