Formsvag CL-finalist stopper Ikast Håndbolds vilde stime

Ikast Håndbold topper stadig sin Champions League-gruppe, inden holdet møder nummer to, Team Esbjerg, i sine to næste kampe i turneringen. (Arkivfoto). Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Ikast Håndbold kom lørdag ned på jorden, da holdet tabte sin første kamp i Champions League.

Efter fem sejre i træk tabte Ikast Håndbold lørdag sin første kamp i årets Champions League-gruppespil.

Sidste sæsons tabende finalist, Ferencvaros, besejrede under ledelse af danske Allan Heine på hjemmebane midtjyderne 37-36 og fik dermed sin første sejr i årets turnering efter en meget skuffende start.

Ikast har ligesom Team Esbjerg, som søndag tævede Zaglebie Lubin med 12 mål, nu ti point for seks kampe i toppen af gruppe B, inden en vild periode, hvor de jyske tophold møder hinanden fire gange på tre uger.

Den starter med et pokalmøde onsdag, inden det gælder et ligaopgør og slutteligt to indbyrdes opgør i Champions League.

Ikast, der er med på et wildcard, havde slået blandt andre den forsvarende mester, Vipers Kristiansand, Metz og Krim Ljubljana i løbet af sin fantomstime, men lørdag var der trods de tætte slutcifre og midtjysk favoritværdighed aldrig rigtig udsigt til sejr.

Ikast var konstant på bagkant i opgørets indledning, og hjemmeholdet kom for første gang foran med fem mål ved 11-6 kort efter en midtjysk timeout og et par udvisninger.

Især Markéta Jerábková og Emma Friis holdt dog midtjyderne i live med en skarp periode, og efter knap 27 minutter udlignede Emma Lindqvist til 15-15, inden en skidt afslutning gav 20-17 ved pausen i ungarsk favør.

En lettere mærkværdig udvisning ramte midtjyderne i starten af anden halvleg, men den virkede samtidigt også til at tænde op under gæsterne, der holdt snor i værterne.

Vilje og fight var dog ikke nok til at matche Ferencvaros, der viste størst kvalitet og stille og roligt trak fra igen. Blandt andet fordi der kom spredte redninger fra hjemmeholdets sidste skanse, mens der i den anden ende var længere mellem snapsene.

Ferencvaros kom på 26-21, og derfra lå føringen konstant - ud over ved 32-30 - på mellem tre og fem mål, og holdene byttede i nogen grad mål, hvilket passede værterne fint.

Til slut fik Ikast rystet værterne en smule, men reduceringen til 36-37 kom for sent til at gøre det spændende for alvor.

Jerábková og Friis lavede henholdsvis ni og otte mål, men i en kamp med lave redningsprocenter blev hjemmeholdets Katrin Klujber topscorer med 11 træffere.

• Kvindehåndbold: Ikast Håndbold - Viborg HK

Ekspertens hårde dom: Der er nul procents chance