Gytkjær-hattrick sender Poznan videre i EL-kvalifikationen

Christian Gytkjær, der her ses i aktion for Danmark, sendte med et hattrick sin klub, Lech Poznan, videre i Europa League-kvalifikationen. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

Christian Gytkjær og Patrick Mortensen blev matchvindere for deres klubber i Europa League-kvalifikationen.

Fodboldspilleren Christian Gytkjær blev med et hattrick matchvinder for Lech Poznan, da den polske klub torsdag aften kom videre fra anden runde af Europa League-kvalifikationen.

Christian Gytkjær scorede alle Lech Poznans mål, da klubben vandt 3-1 hjemme over Shakhtyor Soligorsk fra Hviderusland efter forlænget spilletid.

Lech Poznan kom dermed videre med samlet 4-2.

Christian Gytkjær indledte målscoringen efter et kvarters spil, men hviderusserne fik udlignet til 1-1 ti minutter før tid.

Så skulle holdene ud i forlænget spilletid, hvor den danske angriber scorede to gange og sendte Lech Poznan videre.

Shakhtyor Soligorsk sluttede kampen med otte spillere på banen efter tre røde kort i de afsluttende minutter af forlængelsen.

Patrick Mortensen blev matchvinder for norske Sarpsborg 08, der vandt 1-0 hjemme over St. Gallen.

Schweizerne havde vundet den første kamp med 2-1 på hjemmebane, men med samlet 2-2 blev det afgørende, at nordmændene havde scoret et mål på udebane.

Derfor er Sarpsborg 08 videre til tredje runde i kvalifikationen.

Anders Lindegaard vogtede målet for Burnley, da den engelske klub kom videre med en 3-1-sejr hjemme over Aberdeen efter forlængelse.

Torsdagens kamp endte 1-1, hvilket også var resultatet af den første kamp i Skotland.

Burnley scorede herefter to mål i forlængelsen og kom videre med samlet 4-2.

Yussuf Poulsen sad på bænken i hele kampen, da RB Leipzig spillede 1-1 ude mod svenske Häcken.

Leipzig gik dermed videre med samlet 5-1.

Atalanta uden Andreas Cornelius i truppen vandt hele 8-0 ude over FK Sarajevo og kom videre med samlet 10-2.

Sevilla havde ikke Simon Kjær i truppen, da spanierne vandt 3-1 ude over ungarske Ujpest og kom videre med samlet 7-1.