Stort drama ved VM: To hollændere styrter kort før målstreg

Sifan Hassan lå til guldet, men blev kun nummer 11 efter sit fald. Foto: Sarah Meyssonnier/Reuters
Sifan Hassan lå til guld, men styrtede kort før målstregen i kvindernes 10.000 meter ved VM.

Holland havde en hæslig første dag ved VM i atletik, hvor to løbere lå til guld, men styrtede kort før målstregen inden for kort tid.

Den olympiske mester Sifan Hassan havde umiddelbart vundet et taktisk slag i kvindernes 10.000 meter, men endte med ingenting.

Etiopiske Gudaf Tsegay tog i stedet guldet med landsmandinderne Letesenbet Gidey og Ejgayehu Taye på de følgende pladser.

I de første 9600 meter var løbet taktisk og uden den store dramatik. Men det ændrede sig på sidste omgang.

30-årige Hassan, der er født i Etiopien, satte sit angreb ind efter at have lurepasset i hele løbet, og hun så ud til at have sat sine rivaler afgørende på plads.

På de sidste 100 meter fandt Tsegay dog fart og kræfter til at komme næsten op på siden af Hassan.

Der var tilsyneladende berøringer mellem de to, umiddelbart inden Hassans dramatiske fald, men en blødende hollænder så ikke ud til at brokke sig eller være utilfreds, da hun ønskede Tsegay tillykke med guldet.

Kort efter Sifan Hassans styrt i 10.000 meter faldt også Femke Bol i 4 x 400 meter mixed-finalen. Foto: Aleksandra Szmigiel/Reuters

- Jeg tror, at jeg blev skubbet af etiopieren. Jeg håber ikke, at jeg er skør. Jeg skal se på genafspilningen for at se, hvad der præcis skete, siger Sifan Hassan efter løbet ifølge Reuters.

- Jeg bliver ved med at smile, men det er virkelig hårdt. Jeg er meget skuffet. Det her er sport, den slags sker. Jeg havde bare et dårligt øjeblik.

Gudaf Tsegay siger, at hun ikke holdt øje med, hvad der skete.

- Det sker ofte ved forskellige konkurrencer, fordi vi alle kæmper om førerpositionen. Jeg tænkte bare på at blive færdig og måske skrive historie for vores land og gøre det etiopiske folk stolt af os.

Kun godt et kvarter senere gentog historien sig. Holland lå til guldet i 4 x 400 meter mixed-finalen, men få meter fra målstregen styrtede 23-årige Femke Bol.

Bol tabte endda depechen, og derfor gav det intet, at hun rejste sig og kom i mål på tredjepladsen.

Guldet gik i stedet til USA, der satte verdensrekord med sin tid på 3 minutter og 8,8 sekunder.