Komisk selvmål sikrer AaB comeback-sejr i Esbjerg

Et selvmål af Peter Ankersen blev afgørende, da AaB mandag aften vandt med 2-1 på udebane over Esbjerg.

I en tempofyldt affære var det da også AaB, der lagde bedst fra land med optræk til flere chancer, som dog aldrig for alvor blev spillet store.

Så var der indledningsvist langt større effektivitet over Esbjerg, der bragte sig foran efter 20 minutters spil på hjemmeholdets første reelle mulighed.

Efter en hurtig omstilling modtog Martin Braithwaite en flad bold i dybden, som han med hælen fikst lagde til rette for angrebsmakkeren Mick van Buren.

Hollænderen blev dog tacklet i skudøjeblikket, men bolden strøg lige ud til en fremadstormende Emil Lyng, der fra kanten af feltet og med største selvfølgelighed hamrede kuglen i kassen bag en sagesløs Nicolai Larsen i AaB-målet.

Efter scoringen fortsatte AaB med at være spilstyrende. Men gæsterne kom ikke tættere på en udligning i første halvleg, end da Søren Frederiksen måtte se sin afslutning fra nært hold blive pareret på glimrende vis af Esbjerg-keeper Frederik Rønnow.

I stedet var Esbjerg tæt på at udbygge føringen kort før pausefløjtet, da Jakob Ankersen efter et gennembrud på højrekanten serverede bolden for fødderne af Martin Braithwaite.

Den ellers så formstærke angriber var dog fra 10-12 meters afstand tættere på at sende bolden ud af stadion end i mål.

Det blev derfor ved 1-0 efter de første 45 minutter - men allerede seks minutter inde i anden halvleg blafrede netmaskerne igen i Esbjerg.

Efter et flot gennemspillet AaB-angreb fik Kasper Kusk bolden i esbjergensernes felt. Med et følt indlæg fandt han fandt Kasper Risgård, der ugeneret kunne stige til vejrs og heade bolden i mål.

Trods udligningen fortsatte AaB det målsøgende spil, og det gav pote efter en time, hvor gæsterne kom på 2-1 efter et bizart selvmål.

Et umiddelbart ufarligt hjørnespark ramte Jonas Knudsen, ændrede retning og røg i en blød bue ind i Esbjergs felt, hvor Frederik Rønnow i værternes mål fuldstændigt fejlbedømte boldens bane.

Rønnow boksede simpelthen forbi bolden, der i stedet ramte Jakob Ankersen i ryggen og strøg i mål.

Esbjerg havde dog en god halv time til at komme tilbage i opgøret, og hjemmeholdet pressede da også godt på mod slutningen af kampen.

Med 12 minutter tilbage fik Martin Braithwaite en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet, men fra tæt hold skovlede angriberen bolden over AaB-målet.

Tættere på en udligning kom hjemmeholdet ikke, og AaB har dermed fået en perfekt start på årets Superliga med fuld gevinst i sæsonens to første kampe.