Liverpool sætter sig på en plads i Premier Leagues top-4

Liverpools Nathaniel Phillips fejrer et mål med Roberto Firmino. Begge spillere scorede i kampen. Foto: Alex Livesey/Ritzau Scanpix

Liverpool vandt 3-0 ude over Burnley og rykkede op på fjerdepladsen i Premier League.

Efter en sæson med mange skuffende resultater har Liverpool alligevel sat sig på en plads i Premier Leagues top-4, der giver adgang til Champions League i næste sæson.

Liverpool vandt onsdag aften med 3-0 ude over Burnley og rykkede dermed op på fjerdepladsen i ligaen.

Og den plads kan Liverpool cementere i sidste spillerunde med en sejr hjemme over Crystal Palace.

Det er Leicester, der ser ud til at misse Champions League i næste sæson, efter at holdet ellers længe har været med i top-4.

Lige nu er Leicester nummer fem i rækken med 66 point efter 37 kampe. Liverpool har på fjerdepladsen også 66 point, men en bedre målscore.

Chelsea er nummer tre med 67 point og gæster i sidste spillerunde Aston Villa.

Leicester skal i sidste spillerunde hjemme møde Tottenham.

I onsdagens kamp på Turf Moor scorede Liverpools angriber Roberto Firmino til 1-0 få minutter før pausen efter et mønsterangreb.

Kort inde i anden halvleg fordoblede den velspillende stopper Nathaniel Phillips føringen med et flot hovedstød. Det var angriberen Sadio Mané, der stod for oplægget.

Burnley havde også chancer for at score i kampen, men skarpheden manglede.

I stedet lukkede og slukkede indskiftede Alex Oxlade-Chamberlain med Liverpools mål til 3-0 få minutter før tid efter en elegant soloaktion.

Tidligere onsdag vandt West Ham med 3-1 ude over West Bromwich og er nummer seks med 62 point. Det rækker til en plads i Europa League i næste sæson.

Arsenal vandt 3-1 ude over Crystal Palace. Arsenal er lige nu nummer ni i rækken med 58 point. Tottenham og Everton er nummer syv og otte med 59 point.

Sejren betyder, at Arsenal stadig kan skimte europæisk deltagelse i næste sæson, hvis resultaterne flasker sig i sidste spillerunde.