Manchester City slår Monaco 5-3 i vanvidskamp

Manchester City fandt vej til nettet fem gange mod Monaco. Foto: AP/Dave Thompson

I en hæsblæsende fodboldkamp vandt Manchester City 5-3 på hjemmebane over Monaco i Champions League.

Manchester City står med fordelen efter den første af to Champions League-ottendedelsfinaler mod AS Monaco.

Hjemme i Manchester vandt City med 5-3 efter sæsonens måske mest livlige fodboldkamp med chancer og dramatik i begge ender gennem samtlige 90 minutter.

Med en straffesparksredning var målmand Caballero sammen med den dobbelte målscorer Sergio Agüero nøglerne bag, at City fik vendt flere Monaco-føringer i kampen.

Begge hold havde kæmpe chancer for at score i kampens indledning, men Kamil Glik og Sergio Agüero var synderne foran mål.

Derfor skulle der gå 26 minutter, før mållavinen blev sat i gang af hjemmeholdet.

Efter et godt gennemspillet angreb skulle Raheem Sterling blot sætte foden på Leroy Sanes aflevering for at sende bolden i mål.

Glæden varede dog kun i en håndfuld minutter, for så udlignede Radamel Falcao.

Manchester City smed bolden væk foran eget straffesparksfelt, og bolden havnede hos Fabinho, der fra højre side smed et perfekt indlæg ind bagest i feltet, hvor Falcao kom flyvende og scorede.

Få minutter senere nåede Agüero at få gult kort - ifølge dommeren for at forsøge at filme sig til et straffespark - selv om tv-billederne viste kontakt mellem Agüero og Monacos målmand.

Kampen fik i stedet et nyt twist i den anden ende, da englændernes forsvar blev fanget i ubalance.

En lang bold blev sendt i dybden mod stortalentet Kylian Mbappé, og han sprintede sig til en friløber, som koldblodigt blev udnyttet til at sikre en 2-1-pauseføring til Monaco.

Hjemmefansene buhede Josep Guardiola og hans spillere i omklædningsrummet ved pausen, og fem minutter inde i anden halvleg, fik de mere at buhe af.

Her begik Nicolás Otamendi et klodset straffespark, og Radamel Falcao fik muligheden for at knockoute City. Den misbrugte han med et svagt spark, som Willy Caballero dykkede ned og reddede.

Det synes i første omgang dyrt, for i stedet udlignede Sergio Agüero for Manchester City efter 58 minutter efter et kæmpe målmandsdrop af Danijel Subasic.

Droppet var hurtigt glemt, for tre minutter senere tog Radamel Falcao revanche for det brændte straffespark. Colombianeren snød John Stones med en fiks dribling, og efterfølgende lobbede han magisk bolden i mål.

Så skulle man tro, at Monaco ville sørge for at få ro på kampen, men franskmændenes defensiv var langt fra lige så skarp som offensiven.

Med 20 minutter tilbage glippede markeringen af Sergio Agüero efter et hjørnespark, og argentineren helflugtede sin anden scoring i kassen.

Efter endnu et hjørnespark stod John Stones fri, da han gjorde det til 4-3, og med otte minutter tilbage blev føringen udbygget.

Leroy Sane kom nemlig også på måltavlen, da han efter et mønsterangreb blot skulle trille bolden ind over stregen.

Monaco nåede at tilspille sig en kæmpe chance i slutminutterne, men igen stod Willy Caballero i vejen.