Nicklas Bendtner laver 14 ligamål færre end sidste år

Nicklas Bendtner smilede under opvarmningen før lørdagens ligakamp. Foto: Wold, Ole Martin/Ritzau Scanpix

Nicklas Bendtner og Mike Jensen startede inde for Rosenborg, der fik 1-1 hjemme mod Bodø/Glimt i Eliteserien.

Den danske angriber Nicklas Bendtner slutter på fem ligamål i denne sæson for sin norske klub, Rosenborg.

Det står klart, efter at Rosenborg lørdag spillede 1-1 på hjemmebane mod Bodø/Glimt i sæsonens sidste ligakamp.

Bendtner var undervejs i afslutterens rolle, men han fik ikke udbygget sin måltotal for sæsonen. I sidste sæson scorede han hele 19 gange, da han blev topscorer i Eliteserien.

I en ikke ophidsende kamp tog Bodø/Glimt føringen i anden halvleg, men Rosenborg udlignede tre minutter senere.

Rosenborg havde allerede vundet mesterskabet og havde som sådan ikke brug for en sejr, mens gæsterne var fint tilfredse med det ene point, da det endegyldigt sikrede klubben endnu en sæson i Eliteserien.

Bendtners fem mål i Eliteserien matches og overgås af tre danskere.

Også Ronnie Schwartz lavede fem mål i denne sæson, inden han skiftede fra Sarpsborg til Silkeborg, mens Mike Jensen lavede seks mål for Rosenborg. Patrick Mortensen blev dansk topscorer med 12 ligamål i sæsonen Sarpsborg.

Selv om der ikke er flere kampe i Eliteserien i denne sæson, kan Rosenborg-spillerne ikke gå på juleferie endnu. Trondheim-klubben skal spille to Europa League-kampe samt den norske pokalfinale i de kommende uger.

• Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Bodø/Glimt.