Norske jenter var igen for stærke

Danmark tabte 19-24 til Norge i semifinalen ved GF World Cup. Den danske indsats var som nat og dag før og efter pausen.

Endnu engang viste Norge sig stærkest i det nordiske arvefjendeopgør i kvindehåndbold, da holdet slog Danmark 24-19 i semifinalen ved GF World Cup i Århus. Det var Danmarks ottende nederlag på stribe til Norge i officielle landskampe.

Danskerne kan imidlertid kun takke sig selv og en forfærdelig indsats i første halvleg for, at det ikke lykkedes at bryde stimen. Havde holdet spillet de første 30 minutter på samme måde som de sidste, kunne det være blevet til sejr.

Allerede tidligt i første halvleg udnyttede gæsterne, at der blev begået alt for mange tekniske fejl af de danske spillere. De mange boldtab og en række sjuskede afslutninger gjorde, at Norge stille og roligt trak fra, og europamestrene førte på et tidspunkt med syv mål. Norge gik da også til pause med en 15-9-føring.

Det hjalp dog åbenbart at få tingene vendt i omklædningsrummet. Forsvaret foran Karin Mortensen fik i hvert fald lukket så godt af, at Norges første scoring efter pausen først faldt efter knap 11 minutters spil. Og angrebsmæssigt kom der endelig så godt gang i kontraløbene, at danskerne et par gange kun var bagud med et enkelt mål.

Helt op nåede Pytlicks mandskab dog aldrig, og en dobbeltudvisning mod slutningen blev kostbar. Kristina Kristiansen blev dansk topscorer med fem mål, heraf blev fire af dem dog sat ind på straffe.

Danmark har som nævnt haft det svært de senere år mod Norge. Selv om det kun blev til et knebent nederlag på 24-25 i Dansk Håndbold Forbunds jubilæumskamp i juni på 24-25, så daterer den seneste danske sejr sig tilbage til 24. maj 2007.

En trøst for træner Jan Pytlick og hans mandskab kan være, at holdet tidligst kan løbe ind i Norge i semifinalen ved det forestående EM, som de to lande arrangerer i fællesskab.

Nederlaget betyder, at Danmark søndag klokken 16.15 spiller om tredjepladsen ved GF World Cup. Modstanderen bliver Frankrig, der tabte sin semifinale mod Rumænien med 21-23. Danmark og Frankrig mødtes allerede i indledende runde, og her vandt danskerne 32-29.

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

112

112

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Kæmpe fest på Torvet blev et tilløbsstykke: Se alle billederne