Ribe-Esbjergs håndboldherrer slår Århus i nøglekamp

Erik Veje Rasmussen måtte lørdag se sit Århus-hold løbe ind i et stort nederlag på hjemmebane, da Ribe-Esjberg var på besøg. (Arkivfoto). Foto: Polfoto/Klindt S¯lbeck Christian

Med en sejr på 31-24 slog Ribe-Esbjerg et hul til rivalen Århus Håndbold i kampen om slutspilspladserne.

Det begynder så småt at spidse til i kampen om de otte slutspilspladser i landets bedste håndboldrække.

Lørdag spillede Ribe-Esbjerg sig op på den vigtige ottendeplads med en 31-24-sejr på udebane over Århus Håndbold.

Værterne fra Aarhus lagde bedst ud i duellen mellem to af de direkte konkurrenter til en plads i slutspillet.

Midtvejs i første halvleg begyndte gæsterne fra Ribe-Esbjerg at trække fra i en periode, hvor Århus-træner Erik Veje Rasmussens spillere havde svært ved at få bolden i mål.

En Århus-føring på 4-3 blev formøblet, og i stedet var hjemmeholdet bagud med 6-10 efter de første 20 minutter.

Herfra slap Ribe-Esbjerg aldrig grebet og gik til pause med en føring på 16-12.

Der var et lille håb om et Århus-comeback i anden halvleg, da det lykkedes at få reduceret til 18-19. Troen blev dog hurtigt knust af gæsterne, der scorede tre gange i træk og kom på 22-18.

Efter 18 af 26 spillerunder indtager Ribe-Esbjerg ligaens ottendeplads med 18 point. Mors-Thy har samme pointantal på niendepladsen.

Århus har 14 point og får svært ved at nå op i top-8.

• Herrehåndbold: Aarhus Håndbold - Bjerringbro-Silkeborg