Roma taber Juventus af syne efter dukkert i lokalderby

Keita Baldé scorede to gange, da Lazio besejrede Roma. Foto: /ritzau/AP/Alessandro Di Meo

Roma fik ikke halet ind på førende Juventus i hjemmekampen mod Lazio, der vandt 3-1.

Juventus skuffede med 2-2 mod Atalanta fredag aften, men det viser sig, at det ene point har bragt klubben tættere på det italienske fodboldmesterskab.

Nærmeste rival, Roma, kiksede nemlig søndag eftermiddag, da holdet i lokalderbyet mod Lazio tabte 1-3 på Roms Olympiske Stadion. Dermed er Roma ni point efter Juventus med fire kampe tilbage.

Roma gik ellers ind til kampen med 14 sejre i 16 hjemmekampe, men det var Lazio, der tidligt bragte sig i spidsen.

Keita Baldé trak ind fra højre side og sparkede bolden fladt i mål, mens Roma-målmand Wojciech Szczesnys udsyn var forstyrret af trafikken foran ham.

Den stilling så ud til at holde til pausen, men umiddelbart før halvtid fik Roma tilkendt et noget billigt straffespark.

Lucas Biglia sparkede et stort hul i luften i feltet, og Roma-spilleren Kevin Strootman lod sig falde til jorden uden at være blevet ramt. Daniele De Rossi udlignede til 1-1 fra 11-meter-pletten.

Men pausestillingen var en stakket frist for Roma, der kom på hælene igen efter pausen.

Dusan Basta genoprettede Lazio-føringen på et afrettet skud fra kanten af feltet.

Kort før tid afgjorde Keita Baldé kampen med sin anden scoring.

Lazio indtager fjerdepladsen i Serie A med 67 point - otte færre end Roma.

Napoli vandt søndagens sene kamp 1-0 ude over Inter og er på tredjepladsen med 74 point.