Spansk slutspurt ødelægger Englands testtriumf

Efter 89 minutter var Spanien bagud med 0-2, men fik alligevel uafgjort på Wembley mod England.

England var på vej mod en flot sejr, men en mirakuløs spansk slutspurt sørgede for 2-2 i en underholdende testkamp på Wembley tirsdag aften.

Gareth Southgates mænd førte 2-0 indtil det 89. minut og så ikke ud til at have nævneværdige problemer med at forsvare sejren hjem.

Men i den ordinære tids sidste minut fik debutanten Iago Aspas reduceret, og dybt inde i overtiden sørgede Isco for en overraskende udligning.

Isco modtog bolden ved bageste stolpe og sendte kuglen mellem benene på den indskiftede målmand Tom Heaton.

Indtil den hæsblæsende slutfase lignede det ellers Jamie Vardys store aften.

Leicester-angriberen har indtil videre haft en skuffende sæson, men han kan tage hjem fra landskampen mod Spanien med rank ryg og et ordentlig skud selvtillid.

Han scorede selv Englands andet mål, og forinden havde han fremskaffet det straffesparkspark, der gav hjemmeholdet 1-0-føringen.

Spanien havde givet veteranen José Reina chancen i målet, men den mangeårige Liverpool-keeper gjorde sig uheldigt bemærket ved klodset at fælde Vardy i feltet.

Adam Lallana sendte sikkert bolden i mål fra 11-meter-pletten, men måtte kort efter udgå med noget, der kunne ligne en mindre ankelskade.

Foran mere end 83.000 tilskuere var England bedst før pausen, og hjemmeholdet startede også anden halvleg som lyn og torden.

Få minutter efter pausen udnyttede Vardy uopmærksomt spansk forsvarsspil ved at kaste sig frem og heade Jordan Hendersons indlæg i nettet til 2-0.

Vardy har været inde i en slem scoringskrise og havde ikke scoret i 13 kampe på stribe, men her blev den onde cirkel brudt.

Som halvlegen skred frem overtog spanierne spillet, mens de engelske spillere tilsyneladende var tilfredse med at bjærge en sejr hjem over den stærke modstander.

Men selv en tomålsføring efter 89 minutter var altså ikke nok for englænderne, der græmmede sig efter dommerens sidste fløj.

Tirsdagens andet stormøde blev spillet i Milano. Her tog Italien mod Tyskland, men kampen endte uden scoringer.