Sverige overrasker og sender Danmark hjem fra EM

Sverige tog en overraskende sejr, der får konsekvenser for Danmark. Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix

Nathalie Hagman førte an med et vildt målshow, da Sverige slog Rusland. Danmark slutter EM som nummer otte.

Det danske kvindelandshold i håndbold er færdig ved EM og rejser torsdag hjem til Danmark med en samlet ottendeplads. Det står klart, efter at de sidste mellemrundekampe er spillet.

Sverige overraskede ved at besejre Rusland med 39-30 og rykkede forbi Danmark i mellemrundetabellen.

Dermed kunne Danmark trods sejren over Montenegro tidligere onsdag ikke slutte på den tredjeplads i puljen, der udløser en kamp om femtepladsen.

Russerne var på forhånd sikker på at sætte sig på puljens førsteplads, og måske var det medvirkende til, at Yevgeni Trefilovs tropper ikke var helt oppe på mærkerne.

Det svenske hold spillede sin chance, førte 18-17 ved pausen og trak fra russerne fra starten af anden halvleg.

Det skyldtes ikke mindst Nathalie Hagman, som leverede et regulært målshow med 17 mål på 18 forsøg.

Den tidligere TTH Holstebro- og Nykøbing Falster-spiller lavede fem svenske mål i træk i slutningen af første halvleg og brillerede også efter pausen som en stensikker straffeskytte.

En svag russisk periode gjorde, at Sverige kunne ændre 21-19 til en komfortabel føring på 26-20, og med godt 20 minutter igen begyndte det at se svært ud for Rusland.

Tre scoringer i træk bragte dog russerne en smule tilbage, men hver gang de havde mulighed for at få kontrakt med svenskerne, forspildte de chancen. Til sidst regnede målene ind bag begge målvogtere.

Med den svenske sejr stod det klart, at Rusland, Frankrig og Sverige går videre i turneringen.

Rusland sad på den ene plads i semifinalen, mens Frankrig havde brug for et point mod Serbien for at tage den anden.

Den opgave løste værterne uden de store problemer med en sejr på 38-28, hvilket sender Sverige til kampen om femtepladsen.

Danmark slutter på puljens fjerdeplads med fire point. Da nummer fire i den anden mellemrundepulje, Ungarn, har sat seks point ind på kontoen, tager ungarerne syvendepladsen og sender Danmark ned som nummer otte.