Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Angrebsspillede haltede da NFH i Arena Næstved tabte til de forsvarende danske mestre.

NÆSTVED, FOLKETIDENDE: NFH genoptog søndag aften sæsonen i kvindernes Håndboldliga igen efter lidt over en måneds EM-pause med opgøret mod Odense.

De forsvarende DM-vindere var dog for stor en mundfuld for NFH, der til lejligheden havde flyttet kampen til Arena Næstved.

Uden at imponere synderligt vandt fynboerne 23-19 efter en 12-10-føring ved pausen.

Der var skarpheden i angrebet til forskel på de to mandskaber. Især før pausen blev der i perioder begået alt for mange elementære fejl i angrebet og det tilsat nogle afslutninger, der blot prellede af på landsholdskeeper Althea Reinhardt, ja så kunne Odense bringe føringen op på fire scoringer ved stillingen 9-5.

Amalie Wulff startede som spilstyrer, men det fungerede ikke og rutinerede Kristina "Mulle" Kristiansen kom på banen i stedet for NFH-mandskabet, der måtte undvære en sygdomsramt Estavana Polman.'

Op mod pausen fik NFH hentet lidt ind da Cecilie Greve stod glimrende i målet og nede med to mål ved pausen, var der noget at arbejde med for NFH.

Mulighederne kom også straks efter pausen, da Nikita van der Vliet kunne have udlignet, men brændte to kæmpe chancer på Althea Reinhardt, der desværre blev spillet brandvarm og det blev dyrt for værterne, der havde adskillige muligheder for at nå op, men hver gang stod landsholdskeeperen i vejen.

Der var dog spænding helt frem til de sidste otte minutter, da rutinerede Nycke Groot stjal bolden og gjorde det til 18-22.

Den firemålsføring formåede NFH aldrig at komme i nærheden af og uden for alvor at komme på glatis forsvarede gæsterne sikkert føringen hjem foran 2.197 tilskuere.

Så mange kommer der med garanti ikke på onsdag, men der har NFH mulighed for oprejsning mod Ajax i Bavnehøj Arena.

Læs mere om kampen i Folketidendes sportstillæg mandag.

• Elma Halilcevic scorede to gange da NFH tabte 23-19 til Odense. Foto: Peter Larsen