Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Kom og smag på middelalderen

Middelalderens køkken var meget varieret og spændende - årstidsbestemt selvfølgelig, da råvarerne ikke kunne holde sig, men næreringsrigt og med mange forskellige smage. Foto: Middelaldercentret

Fra tirsdag 27. juli til og med torsdag 29. juli sætter Middelalder fokus på maden borgerne i Sundkøbing spiser.

SUNDKØBING Alle mennesker har et forhold til mad, vi har alle brug for mad som brændstof, og de fleste har en forestilling om, hvordan maden i middelalderen smagte. De fleste tror maden i middelalderen hovedsagligt var grød, gråt og kedeligt - og nogle gange muggent.

Dette er ikke korrekt. Maden i middelalderen, for dem der havde råd selvsagt, var et overdådigt skue. Retterne var rigt krydret med krydderier som kanel, kardemomme, safran, peber og nelliker importeret fra fjerne egne. Maden blev ikke krydret, fordi den var dårlig, men fordi det var et udtryk for rigdom og social status.

Safran kostede enorme summer og peber var sin vægt værd i guld.

Middelalderens køkken var meget varieret og spændende - årstidsbestemt selvfølgelig, da råvarerne ikke kunne holde sig, men næreringsrigt og med mange forskellige smage.

Det er klart at de riges mad var mere interessant end den fattiges, men havde man en smule penge og mulighed for at købe ordentlige råvarer, så lavede man god og nærende mad.

Fra tirsdag 27. juli til og med torsdag 29. juli sætter Middelalder fokus på maden borgerne i Sundkøbing spiser. Her vil blive kokkereret, bagt, stegt, kogt og braset til den store guldmedalje og gæsterne får mulighed for at komme tæt på madlavningen i de små hjem.

- Tirsdag og onsdag er der madshow, hvor vi iscenesætter hvordan en adelig, en håndværker og en fattig spiste. Der vil blive fortalt, serveret, spist og formidlet. Bagefter vil det være muligt at prøvesmage nogle af retterne, lyder det fra museumsinspektør Thit Birk Petersen, der opfordrer alle til at kigge forbi og smage på middelalderen.

  • Middelalderens køkken var meget varieret og spændende - årstidsbestemt selvfølgelig, da råvarerne ikke kunne holde sig, men næreringsrigt og med mange forskellige smage. Foto: Middelaldercentret
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Klar med gigantisk findeløn: - Una er som et familiemedlem

112

Frækt jakke-tyveri i Nakskov

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

Leder

Et skoleeksempel på social darwinisme

Sport

Gerts vanvittige projekt: - Jeg var helt ristet og forvirret

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt

112

Vold i Nakskov: Blev slået flere gange i ansigtet

Guldborgsund

Konservative har fundet deres borgmesterkandidat

Erhverv

Hvordan tjekker jeg, om min nye chef er ok?

Indland

Arbejdsuge på fire dage kan presse børnefamiliers hverdage

Politik

Regeringen sender kvart milliard til nødhjælp i Ukraine

Lolland-Falster

Opdaget i supermarkedet: Butikstyv gik ud med mayonnaise under armen

Nykøbing

Nedslående besked fra legendarisk værtshus

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Annonce
Annonce
Lolland

Fejrede årsdagen: Men en ville ikke ned at kigge

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Lolland

Skolekritik: Der er brug for økonomisk støtte

Skole

Tesfaye: Folkeskoleaftale skal tage hånd om lav bestå-procent

Lolland

Vil af med sine apoteker: - Vi har ikke holdt ferie i 10 år

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland