Annonce
lolland

Byens nye spisested har grønlandsk ånd

Bedstemors sofagruppe sammen med grønlandsk fangersæt - dansk og grønlandsk går hånd i hånd hos Kim Pedersen og Benedikte Christensen i Mamartut. Foto: Lisbet Rasmussen
Efter 15 år som restauratører i Grønland åbner Benedikte Christensen og Kim Pedersen nu spisested på Østre Boulevard i Nakskov.

NAKSKOV: Mamartut.

Det bliver navnet på Nakskovs nye café/ restaurant, som åbner 14. juni på Østre Boulevard 17.

Det er grønlandsk og betyder "Det smager godt" og var i øvrigt også navnet på den restaurant, som parret Benedikte Christensen og Kim Pedersen stod for gennem 15 år i den grønlandske by Ilulissat, inden de i oktober 2021 vendte tilbage til Danmark - efter hele 25 år i Grønland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokale råvarer

Menukortet bliver også efter samme koncept, som i grønlandske Mamartut, hvor der kun blev serveret retter tilberedt af lokale råvarer. I Mamartut i Nakskov vil moskusokse, lam, hval, fisk og skaldyr dog være erstattet af lollandske råvarer, så vidt det er muligt.

I det hele taget vil stedet emme af grønlandsk ånd, slår Benedikte Christensen fast og fortæller om, hvordan grønlandsk kunst og kulturgenstande vil pryde væggene på det nye spisested.

Grønlandsk kunst og kulturgenstande vil pryde væggene på det nye spisested.

Benedikte Christensen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Kendte lokalerne

Lolland og Nakskov er langtfra nyt land for Benedikte Christensen og Kim Pedersen. Benedikte stammer fra Nakskov, og mange vil sikkert kunne huske hende fra dengang, hun stod for køkkenet i restauranten Parkers i Parkes Gård.

For fire år siden købte parret et hus i Vestenskov, så de havde en fast base, når de var hjemme fra Grønland, og under disse ophold besøgte de ofte Café Risteriet og blev fascineret af lokalerne.

Nu er de så selv gået i gang med at realisere drømmen om at åbne spisested i cafélokalerne, som lige for tiden er udsat for kærlige hænder, der både svinger malerpensler og håndterer tømrerværktøj i højt tempo, da alting gerne skulle stå nyistandsat og nyindrettet, inden åbningsdagen midt i juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tapas af lokale produkter

Det bliver Kim Pedersen, som kommer til at stå for køkkenet, hvor frokostretter og a la carte-menuer om aftenen skal tilberedes. Frokostgæsterne kan se frem til æggekage, smørrebrød, ristet fisk og cæsarsalat, blandt andet - mens spisekortet til aftenens gæster vil byde på forretter som carpaccio eller rejer tilberedt med hvidløg og hovedretter som ristet fisk, pastaret og retter med okse- og kalvekød.

- På et senere tidspunkt regner vi med at introducere en tapastallerken, som udelukkende er baseret på lokale produkter, fortæller Kim Pedersen, som stammer fra Nr. Åby på Vestfyn og er uddannet kok, ligesom Benedikte Christensen også er det.

Ud over restauranten i Ilulissat, hvor Kim primært stod for køkkenet, drev Benedikte også en systue med speciale i at fremstille anorakker og grønlandske nationaldragter - samt en butik med friske blomster.

I sin tid mødte de to hinanden, da de begge arbejdede på Hotel Hafnia på Færøerne. Nu, efter 25 år i Grønland, vandt hjemveen, ligesom venner og familie, ikke mindst Benedikte Christensens to børn i Nakskov, trak voldsomt.

- I vores lollandske Mamartut vil vi hyre nogle unge folk til at stå for serveringen, mens Kim står for køkkenet. Jeg er lige blevet opereret i knæene, så her i begyndelsen vil jeg nok holde mig lidt i kulissen og blot være en hyggelig værtinde - eller kromutter - som hygger og snakker med gæsterne, slutter Benedikte Christensen.

Mamartut

Spisested på Østre Boulevard i Nakskov

Åbner 14. juni

Åbningstider: klokken 12-21 torsdag, fredag, lørdag og søndag

  • Bedstemors sofagruppe sammen med grønlandsk fangersæt - dansk og grønlandsk går hånd i hånd hos Kim Pedersen og Benedikte Christensen i Mamartut. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lollik får kæmpejob i FC København

Vejret

Opjusterer varsel om kraftig regn: Op til 50 millimeter på seks timer

Lolland

Sikke et arbejde: Skaber luftfoto af lollandsk institution med 94.000 perler

Erhverv

PostNords brevfolk genoptager arbejdet efter kortvarig strid

Guldborgsund

Sparebehov i kommune kan være mindre end ventet

Lokal nyt

Se billederne: Fodboldfest i Nykøbing og Nakskov

Lolland

Nyt erhvervsområde har kæmpe potentiale

Guldborgsund

De livreddende øjne vender tilbage til stranden

Guldborgsund

Tilfreds citychef: - Vi har skabt en tradition

Indland

SSI registrerer årets første TBE-tilfælde i Danmark

112

12 personer fængslet i sag om sydsjællandsk narkonetværk

Guldborgsund

Scandlines-ansatte slipper for skat

Guldborgsund

Folkefest på Torvet, da Danmark fik endnu et EM-point

Lolland

Nu skal det undersøges: Skal der ligge et CO2-lager på Lolland?

Vejret

DMI lover tør sankthansaften med gode solchancer

Annonce
Annonce
112

Bil brød i brand på motorvejen: Nu er der nyt

Lolland

Lang kø, da ny sportsforretning slog dørene op

112

Slagteriansat er sigtet for at dræbe kollega på arbejdspladsen

Udland

Skuespiller Donald Sutherland er død

Vejret

Åh nej! Risiko for skybrud over LF

Sport

Danmark spillede uafgjort igen

Sport

Visma melder motiveret Vingegaard klar til Tour-forsvar