Annonce
Ugeavisen Lolland

Cykelhandler ved et tilfælde

Finn NIelsen har altid fået hjælp i butikken af sin mor Lis Nielsen, der nyder at støtte op om den lille familie. Foto: Daniel Brøns
Når Finn Nielsen fra Fri Bikeshop byder velkommen med pølser og hygge i Fri Bikeshop, ser han tilbage på 25 år, der begyndte med, at han sammen med sin bror pludselig blev cykelhandlere. Han endte med forretningen alene, men er utrolig glad for valget.

MARIBO: ”Cykelhandler ved et tilfælde”. Det er måske en lidt skæv overskrift, når det kommer til Finn Nielsen fra Fri Bikeshop. For han er faktisk søn af en cykelhandler fra Rødby, ligesom hans bror Bo Nielsen var det, da de for lidt over 25 år siden begyndte at hjælpe deres far med forretningen. Deres far var desværre blevet alvorligt syg, og det satte drengene i et dilemma.

De havde begge teknisk-administrative uddannelser – og havde tænkt sig en karriere i andre brancher. Men nu skulle beslutningen tages, og det hele endte i 2007 med de to brødre først overtog ”Rødby Cykler”. Siden rykkede de ind i Maribo med ”Maribo Cykler”, der i flere år havde adresse på Østre Landevej 9. Den fik i stigende grad den største betydning, så brødrene valgte at lukke deres aktiviteter i Rødby. Også fordi Aldi skulle bygge på grunden, hvor cykelforretningen lå.

Partnerskabet mellem brødrene sluttede dog, da Bo fik et attraktivt arbejde et andet sted, men så fortsatte Finn Nielsen alene, og i 2014 flyttede forretningen til C. E. Christiansens Vej 5, der er en meget bedre beliggenhed. En forskel var dog, at han ikke længere kunne reparere motorcykler og knallerter, fordi det var forbudt i de nye lokaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men jeg var allerede begyndt at sige nej til reparationer af motorkøretøjer. Jeg så i stedet et stort potentiale i at få en forretning, der ligger lige ved den vej, som alle kører ad, når de skal via Midtlolland, siger Finn Nielsen, der oplevede en solid stigning i kundestrømmen, da han flyttede.

Tilfreds med skæbne

I dag kan Finn Nielsen slet ikke forstå, at der er gået 25 år, for tiden er bare fløjet af sted.

- Jeg synes jo bare lige, at jeg er startet, sige den nu 59-årige cykelhandler, der synes, at han har det mest perfekte liv, som man kan ønske sig.

- Naturligvis har årene budt på søvnløse nætter, når tingene har spidset til såsom under corona, men jeg synes, at det har været det hele værd, når man har et liv, hvor man administrerer sin egen forretning, siger Finn Nielsen, der tænker, at han er heldig, fordi hans hustru er dagplejemor i hjemmet, der ligger midt i Maribo.

- Havde Anita ikke gået derhjemme i alle de år, så havde det måske ikke gået, at jeg i perioder har arbejdet fra 6.30 til 19 hver dag. Så slemt er det heldigvis ikke længer, siger han smilende og fortæller, at han i alle årene har fået hjælp af sin mor Lis, der nyder at være en del af familie-virksomheden og hjælper lidt til med stort og småt.

Finn Nielsen er uddannet Kleinsmed og selvlært cykelhandler, og han ser faget som helt oplagt for mennesker, der har brug for en karrierevej, uden at man skal begrave sig i for mange bøger.

- Jeg vil rigtigt gerne hjælpe til med, at alle kan få sig en levevej i livet, så jeg har ofte hjulpet kommunen, når de har haft folk i arbejdsprøvning. For tiden har jeg også en flygtning, der hjælper til og måske bliver cykelmekaniker en dag, siger Finn Nielsen, der har en enkelt mekaniker Patrick Sidor ansat til at hjælpe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motorer tilbage

I dag funderer Finn Nielsen over det pudsige i hans skæbne, at forretningen havde droppet det motoriserede for i dag at have det tilbage. Bare elektrisk.

- Vi sælger jo alt fra ladcykler til kabinecykler og almindelige cykler med elmotor, så det er blevet en stor del af forretningen, siger han og tilføjer, at cirka 30 procent af salget i dag er elektrisk.

Selv om elmotorerne tilfører ny teknologi og nye opgaver, så oplever Finn Nielsen dog ikke, at det kræver mange ressourcer.

- Elcyklerne er i dag helt anderledes end de første, der var noget umodne. I dag er der stort set aldrig noget vrøvl med dem, så de kører bare derudaf i årevis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen pension

Mens andre, der nærmer sig de 60 taler om tidlig pension, et liv på golfbanen - eller en jordomsejling måske, så drømmer Finn Nielsen om at fortsætte sit liv, som han synes er perfekt.

- Hver dag er jeg sammen med mennesker, som jeg holder af, og jeg laver et arbejde, der er meningsfyldt. Der er også mulighed for ferier, når jeg har brug for det, så hvorfor skulle jeg stoppe, når det ikke kan blive ret meget bedre, siger han.

Der er gode jubilæumstilbud fredag og lørdag 28. og 29. april. Og pølsevogn på besøg med gratis pølser om fredagen fra 12-17.

  • Finn NIelsen har altid fået hjælp i butikken af sin mor Lis Nielsen, der nyder at støtte op om den lille familie. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
112

Jesper ydede straks førstehjælp efter alvorlig færdselsulykke: Nu hyldes han for sit heltemod

Lolland

Sultne geder lever stadig ved nedlagt godsbane: - Det gør mig vred og ked af det

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

112

Truede unge mænd på livet, men 23-årig var ikke færdig med at bryde loven

112

Dagens dyreste færgebillet: Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Erhverv

1044 skinner på vej: Kæmpe anlægsprojekt går ind i ny fase

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Lokal nyt

Politikere tøver med at skrotte mammografibus

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger

Erhverv

Ny overenskomst: Mindst 4.400 kroner mere i løn til sygeplejersker

Ugeavisen Lolland

Besøg ”byens mest børnevenlige museum”

Annonce
Annonce
112

Brandfolk på sjælden redningsopgave på loft

Erhverv

Læger og jordemødre kan se frem til lønhop med ny overenskomst

Erhverv

Aftale om overenskomst på sundhedsområdet er i hus

Indland

Nyt gebyr truer forskning for svage patientgrupper

112

Blev de tabt eller anbragt bevidst? Flere biler påkørte store sten på Lolland

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed