DANNEMARE/MARIBO: Mens sildespisningen om efteråret på torvet i Maribo fra 2021 er blevet erstattet af mere traditionel mad fra grillen, så lever traditionen med kogte salte sild stadig, når der er sildemarch i Dannemare - med hele syv forskellige sild på menuen. Det fortæller Per Jensen fra foreningen "Dannemare Flagallé", der også i år afholder marchen. Det bliver den 12. februar med start fra Dannemare Forsamlingshus klokken 10. Herfra går alle en eller flere runder i byen og er tilbage ved 12-tiden og hygger med sild, ost og kaffe. Der vil være forfriskninger undervejs på turen, og man kan bare tage en smutvej, hvis turen bliver for lang.
- Vi har holdt det i 33 år, men prisen er steget lidt. Nu er det 195 kroner pr. næse - men det løber altså bare akkurat rundt, siger Per Jensen, der oplyser, at 70-100 plejer at deltage. Man tilmelder sig i Brugsen den 7.
- Bliver det den 8., så går det nok også, men vi skal have styr på deltagertallet snart, siger Per Jensen, der træffes på 20477668.