Annonce
Ugeavisen Lolland

Vi elsker genbrug

Nogle af de aktive foran butikken. Fra venstre Hans Jørgen Lindhardtsen, Karen Knudsen, John Langhoff Hansen, Kirsten Rasmussen og Tove Carlsen. Foto: Daniel Brøns

Selv om butikken hedder Mission Afrika, så er der ikke meget religion over arbejdet i Mission Afrika Genbrug. Men det er mega-hyggeligt at være i organisationen, der i sidste uge kunne fejre 35 års fødselsdag.

- Du kan godt skrive, at det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg kommer tre dage om ugen, og jeg er blevet taget helt fantastisk imod.

Sådan lyder det spontant fra den frivillige Karen Knudsen, da Lollands-Postens udsendte har sat sig til kagebordet i baglokalet hos Mission Afrika, der har et stort udstillingslokale bag ved Nordea ved indkørslen til Maribo. I lokalet sidder seks af de 12 ansatte og fejrer organisationens 35 års fødselsdag, og de synes bestemt, at der er grund til at fejre, at de for tiden kan sende 30-40.000 kroner af sted årligt til projekter i fattige lande såsom Nigeria, Mali, Cameroon, Sierra Leone.

Mest af alt synes de dog, at der er grund til at fejre, at de har det rigtigt sjovt i butikken. En af de mest aktive er Hans Jørgen Lindhardtsen, der har været slagtermester i Maribo i mange år:

- Jeg duer slet ikke til at sidde derhjemme, så jeg skal ud og udrette noget sammen med andre, siger den pensionerede slagter, der også er en af dem, der er aktive, når der skal hentes nye varer ind til butikken.

- Jeg vil gerne have at tingene kører ordentligt, så jeg har det fint med det, hvis det meste af ugen går med det, siger Hans Jørgen.

Butikken kører

Til gengæld for indsatsen får de frivillige først og fremmest noget at stå op til - og et godt fællesskab, fortæller formand John Langhoff Hansen, der selv er startet for tre år siden.

- Men vi gør også meget for personaleplejen, så ind imellem spiser vi sammen eller tager på udflugt til andre butikker for at få inspiration, siger formanden, der også er motiveret af, at indsatsen går til at støtte små organisationer i modtagerlandene.

- Vores støtte går gennem kirkerne til især uddannelse og anden hjælp til de fattigste. Det går uden om regeringen, og det sikrer, at pengene når helt ud i landområderne, siger formanden, der ligesom de øvrige frivillige ikke er særligt religiøs.

- Det religiøse har slet ikke nogen betydning, bare man er næstekærlig og en god kollega, så passer man godt ind her, siger han og forsikrer, at de er gode til at tage imod nye frivillige.

- Her kan alle være med til at sætte præg på butikken og arbejdet. Men vi burde altså være 20 i stedet for 12. Så ville vi have noget mere ro på, hvis der er sygdom eller nogen har travlt derhjemme.

  • Nogle af de aktive foran butikken. Fra venstre Hans Jørgen Lindhardtsen, Karen Knudsen, John Langhoff Hansen, Kirsten Rasmussen og Tove Carlsen. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

Tumult til vild Dølle-koncert

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Lolland

Milliondyrt vartegn: Nu er vinderne fundet

112

Fik slag i hovedet på marken

Dølle

Kondomer, bolcher og slikkepinde i lange baner

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Indland

86.000 danskere er afhængige

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Dølle

Så er vi i gang: Gobs fyrede op under festen i Markedsteltet

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
Dølle

Harske Hubbi går efter Dølle-rekord

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Guldborgsund

Chok, chok, chok fra Vestlolland

Lolland

Utæt pakning stopper færge

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen