cookie-og-privatlivspolitik
09
apr

Anstændigheden der forsvandt.

Skribent: Bob Richard Nielsen

Medlem af Dansk Folkeparti

Kun få forstår alt den polemik med de sommerhuse på Marielyst, der nu måske/måske ikke skal rives ned. Vi bliver altså nødt til, at opbygge en fælles fortælling, så vi kan holde tungen lige i munden. Det er jo valgår.

Så her er lidt kronologi:

Modsat hvad forvaltningen (by-arkitekten med flere) anbefaler, beslutter Guldborgsundlisten (John B) samt Venstre (Ole K) ”Og dem ved vi jo hvor vi har?”, at opstille de famøse storhuse i et ellers smukt enkelthus-område.

De blev advaret. Jeg ved ikke hvor mange i forvaltningen der advarede dem, men en tidligere departementschef med bolig i området, by-arkitekten samt Dansk Folkeparti var oppe og ”ringe på”. Vi sagde husene var velkomne, men de skulle ikke ligge netop der.

Husene blev bygget. Her skylder vi en stor tak til Scanlux for, at satse penge i vores kommune på turisme, erhverv og fremtidige arbejdspladser i nærområdet. Vi har brug for Scanlux og mange flere som dem, hvis vi skal udvikle på et af vores største aktiver. Vores smukke omgivelser.

Nu står de her. Hvad gør så dem, der besluttede de skulle bygges? Dem der mod rådgivning, gav tilladelse til at opføre dem? Ja, John Mangepenge er konsekvent. Han har fra dag 1 sat alle sine 10 mandater ind på, at der skulle ”Party” i Marielyst Strandpark. 20 - 30 gæster i hvert hus, hver uge. Super idé, dårlig beliggenhed. Venstre derimod?

Venstre har sejlet rundt. Her forstår jeg ingenting! Er Venstre styret af Lis M (Ja - hende der blev valgt på René stemmer). Hun sejler jo rundt i egne meninger. Den ene dag brænder hun husene af på mødet i Teknikudvalget og få dage senere vil hun frede husene, fordi hendes vælgere ”skubber” til hende. Altså Lis M. (V), hvad vil du? Resten af Venstre vælter rundt imellem hinanden. Nogle vil ”brænde byen ned” og andre vil (måske) gå gennem ild og vand for at beskytte John B. Har de en mening? - eller blev den deponeret da Ole K blev udnævnt til Vice-ben-sherif?

Jeg er nødt til at spørge direkte hos formanden for Venstre; Bo von Würden, hvad vil Venstre? Jeg tror ikke det hjælper at spørge Ole K. I kan da ikke bare stille gruppen fri - og dermed løbe fra Jeres aftale med John B? Det koster os 65 millioner. Moralsk, etisk, værdighedsmæssigt og borgerligt skal Scanlux da have hver en krone hjem igen. Ja - og mere til. Ingen vil tage os alvorligt igen, hvis Venstre (dem, du tror, at du ved hvor du har), skulle slingre tabet hjem på Scanlux?

Vil Venstre beholde husene som Lis M. nu ønsker, skal I da som minimum fortælle os borgere, hvordan vi i værdighed kan kompensere de berørte fritidshusejere, som har hus i partyhusområdet! Alt bør bero på borgerlig etik! Hvem betaler for Jeres ”kvajer”? Borgerne i Guldborgsund? Eller kan vi sende regningen til Venstre og Guldborgsundlisten? Og hvor skal vi spare de 65 millioner, hvis I river dem ned? Eller kompensationsmillionerne hvis I lader dem stå?

Dansk Folkeparti har hele vejen igennem været konsekvente. Vi mente fra starten af, at den byggegrund fortjente huse som levede naturligt ind i området.

DF ville stemme ”blank” da Venstre skulle vise deres ”For”. Nu stemmer vi ”Mod”, for at få Venstre til at vise deres hånd! Er den ”Mod” som Ole K? Eller ”For” som Lis M.? Hvad pokker vil I, Bo von Würden? Hvem vil I skuffe? Og hvor skal pengene komme fra til kompensation for Jeres, i første omgang, magtfuldkomne beslutning om at bygge de famøse huse? Uanset hvad, så bliver det dyrt!


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.
 • Kirsten Sydendal Formand for Lolland-Falster Lovestorm. Bor på Fejø og er uddannet cand.mag. i datalingvistik og fransk.
 • Rene Christensen Medlem af Folketinget. Dansk Folkeparti
 • Rasmus Aage Uddannet lærer og cand.ling.merc. i Tysk og Europæiske Studier Medlem af Nye Borgerlige
 • Carsten Andersen Initiativtager til Nyt Lolland tilbage i 2016. Efterlønner fra 24. december 2017, reklamemand gennem 35 år, initiativtager og idéudvikler til…
 • Lennart Damsbo-Andersen Medlem af Folketinget, Socialdemokratiet. Fra Guldborgsundkredsen.
 • Philip Rasmussen Arkitekt, By og Landskab Nakskov
 • Tom Ahlqvist Medlem af ældrerådet i Guldborgsund. Formand for Guldborgsund bevaringsfond. Medlem af Marielyst Facaderåde
 • Louise Lindhagen Kandidat til Folketinget for Det Konservative Folkeparti. Selvstændig kommunikationsrådgiver, SkarptSprog.dk.
 • David Arnholm Nyhedsredaktør ved Folketidende Gruppen
 • Ulla Munksgaard Forperson for Alternativet Lolland-Falster
 • Jesper Tang Pedersen Lokalformand Dansk Folkeparti Guldborgsund Byrådskandidat
 • Simon Hampe Kandidat til Guldborgsund byråd for Dansk Folkeparti ved KV21. Marketingkoordinator. Bachelor i International Handel & Markedsføring
 • Bob Richard Nielsen Medlem af Dansk Folkeparti
 • Jens P. Mølgaard Uddannet folkeskolelærer.
 • Rene Fjeldsøe Sørensen Nr. 7 på kandidatlisten for Guldborgsundlisten til kommunevalget i Guldborgsund Kommune
 • Martin Pedersen Byrådsmedlem (A) og nr. 4 på kandidatliste for Socialdemokratiet, Guldborgsund
 • John B. Hansen Kandidat til DF Guldborgsund og Region Sjælland, Næstformand i bestyrelsen i DF Guldborgsund
 • Mona Jensby Kandidat for DF, Guldborgsund
 • Christian Juhl Folketingsmedlem for Enhedslisten Valgt i Lollands-kredsen
 • Michael Birklund Simonsen Byråds- og regionsrådskandidat for Guldborgsundlisten
ANNONCE