Annonce
Debat

Anstændigheden der forsvandt.

Kun få forstår alt den polemik med de sommerhuse på Marielyst, der nu måske/måske ikke skal rives ned. Vi bliver altså nødt til, at opbygge en fælles fortælling, så vi kan holde tungen lige i munden. Det er jo valgår.

Så her er lidt kronologi:

Modsat hvad forvaltningen (by-arkitekten med flere) anbefaler, beslutter Guldborgsundlisten (John B) samt Venstre (Ole K) ”Og dem ved vi jo hvor vi har?”, at opstille de famøse storhuse i et ellers smukt enkelthus-område.

De blev advaret. Jeg ved ikke hvor mange i forvaltningen der advarede dem, men en tidligere departementschef med bolig i området, by-arkitekten samt Dansk Folkeparti var oppe og ”ringe på”. Vi sagde husene var velkomne, men de skulle ikke ligge netop der.

Husene blev bygget. Her skylder vi en stor tak til Scanlux for, at satse penge i vores kommune på turisme, erhverv og fremtidige arbejdspladser i nærområdet. Vi har brug for Scanlux og mange flere som dem, hvis vi skal udvikle på et af vores største aktiver. Vores smukke omgivelser.

Nu står de her. Hvad gør så dem, der besluttede de skulle bygges? Dem der mod rådgivning, gav tilladelse til at opføre dem? Ja, John Mangepenge er konsekvent. Han har fra dag 1 sat alle sine 10 mandater ind på, at der skulle ”Party” i Marielyst Strandpark. 20 - 30 gæster i hvert hus, hver uge. Super idé, dårlig beliggenhed. Venstre derimod?

Venstre har sejlet rundt. Her forstår jeg ingenting! Er Venstre styret af Lis M (Ja - hende der blev valgt på René stemmer). Hun sejler jo rundt i egne meninger. Den ene dag brænder hun husene af på mødet i Teknikudvalget og få dage senere vil hun frede husene, fordi hendes vælgere ”skubber” til hende. Altså Lis M. (V), hvad vil du? Resten af Venstre vælter rundt imellem hinanden. Nogle vil ”brænde byen ned” og andre vil (måske) gå gennem ild og vand for at beskytte John B. Har de en mening? - eller blev den deponeret da Ole K blev udnævnt til Vice-ben-sherif?

Jeg er nødt til at spørge direkte hos formanden for Venstre; Bo von Würden, hvad vil Venstre? Jeg tror ikke det hjælper at spørge Ole K. I kan da ikke bare stille gruppen fri - og dermed løbe fra Jeres aftale med John B? Det koster os 65 millioner. Moralsk, etisk, værdighedsmæssigt og borgerligt skal Scanlux da have hver en krone hjem igen. Ja - og mere til. Ingen vil tage os alvorligt igen, hvis Venstre (dem, du tror, at du ved hvor du har), skulle slingre tabet hjem på Scanlux?

Vil Venstre beholde husene som Lis M. nu ønsker, skal I da som minimum fortælle os borgere, hvordan vi i værdighed kan kompensere de berørte fritidshusejere, som har hus i partyhusområdet! Alt bør bero på borgerlig etik! Hvem betaler for Jeres ”kvajer”? Borgerne i Guldborgsund? Eller kan vi sende regningen til Venstre og Guldborgsundlisten? Og hvor skal vi spare de 65 millioner, hvis I river dem ned? Eller kompensationsmillionerne hvis I lader dem stå?

Dansk Folkeparti har hele vejen igennem været konsekvente. Vi mente fra starten af, at den byggegrund fortjente huse som levede naturligt ind i området.

DF ville stemme ”blank” da Venstre skulle vise deres ”For”. Nu stemmer vi ”Mod”, for at få Venstre til at vise deres hånd! Er den ”Mod” som Ole K? Eller ”For” som Lis M.? Hvad pokker vil I, Bo von Würden? Hvem vil I skuffe? Og hvor skal pengene komme fra til kompensation for Jeres, i første omgang, magtfuldkomne beslutning om at bygge de famøse huse? Uanset hvad, så bliver det dyrt!

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Claus' unikke 'Nik & Jay'-lastbil: De hjalp ham gennem den store sorg

Sport

Turpals drøm knust efter gyser

112

Umulig at overse: Ung mand foretog farlig overhaling

Indland

Endnu en haj er blevet fundet på cykelsti

Lolland

Ihærdig lollik sætter danmarksrekord i klager: "Umuligt at leve op til tilliden"

Guldborgsund

Runder milepæl: Nu er den sat

Lolland

Nu er folkemøde-programmet klar: Det skal du glæde dig til

Indland

Saba efter dansk Eurovision-exit: Jeg er lettet og skuffet

Vejret

Weekendens bedste vejr ventes søndag for hele landet

Indland

Venstre vil bruge EU-midler på kystsikring

Sport

Kems kamp: - Jeg har masser af tilbud liggende

Sport

Nederlag til reservespækket Esbjerg-hold: - Ikke bekymrende

Erhverv

Rapport fastslår: Det gik galt i dødsulykke på havnen

Sport

NFH taber til Team Esbjergs reserver

Lolland

Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

Annonce
Annonce
Lolland

Stor fremgang: Her er Lolland blandt de bedste

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet

Guldborgsund

Salam kaster sig ind i kampen: - Det investerer i folkedrabet

Udland

Israelsk invasion får USA til at bremse bombeleverance

112

Skubbet omkuld, låst inde og truet: 33-årig sigtet for vold mod ekskæreste

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt